Το Cosmopolis 2019 είναι «εδώ»! Διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

Από 18-22 Ιουλίου στη χερσόνησο της Παναγίας: Κορυφαίες συναυλίες, χοροί, σινεμά, γεύσεις, αλλά και... CosmoΕικόνες, CosmoΜαγειρέματα, CosmoΑρχιτεκτονική, CosmoΠοίηση, CosmoDJs, CosmoΓειτονιές και CosmoΔιάλογος!

Παρουσιάστηκε και επίσημα το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2019 το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Cosmopolis 2019 από τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η κ. Τσανάκα έκανε λόγο για έναν «σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό θεσμό με ευρεία αποδοχή» και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που αναβίωσε επί θητείας της. «Η φήμη του ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολι- τιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής, επιβεβαιώνοντας ότι η μεγάλη γιορτή των πολιτισμών και των χρωμάτων δημιουργεί δυνατές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Είμαι χαρούμενη που επί της θητείας μου ξεκίνησε και πάλι η αναβίωση αυτού του έθνικ φεστιβάλ κι ελπίζω να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, ακόμη πιο ανανεωμένο και με περισσότερη όρεξη από όλους», συμπλήρωσε.




Η κ. Ιωσηφίδου χαρακτήρισε το Cosmopolis ως «το πολυαγαπημένο παιδί της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», σημειώνοντας πως «η αναβίωση από τη Διοίκηση της κ. Τσανάκα δικαίωσε τη Δήμαρχο για την επιλογή της. 

Στο φετινό Cosmpolis θα συμμμετέχουν οι ΗΠΑ (βόρεια Καρολίνα), η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, η Ουγγαρία, η Βραζιλία, ο Παναμάς, η Κίνα, η Ουκρανία, η Κολομβία και από την Ελλάδα, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα αρχίσει με την καθιερωμένη παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων το πρωί της 18ης Ιουλίου, με κατάληξη στον Δημοτικό Κήπο, ενώ την τελετή έναρξης στην Παναγία θα παρουσιάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης

Το Cosmopolis 2019 σε αριθμούς:

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Cosmopolis 2019