Το ραδιόφωνο απόψε θα παίζει στα «βαρέα» (και τα… ανθυγιεινά)

Το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου 2019 θα μεταδοθεί από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η συναυλία των «δικών μας» τραγουδοποιών Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη

Έναν μήνα πριν, στις 12 Ιουνίου 2019, τα Βαρέα & Ανθυγιεινά, το μουσικό όχημα των Καβαλιωτών τραγουδοποιών Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη, «κατηφόρισε» στην πρωτεύουσα και βρέθηκε στο ιστορικό Studio E της Ελληνικής Ραδιοφωνίας…

Εκεί, ηχογράφησαν μια ολόκληρη συναυλία παίζοντας ζωντανά πάνω από 20 τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές «Βαρέα & Ανθυγιεινά» (ανεξάρτητη παραγωγή, 2015) και «Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» (Κάπα Εκδοτική, 2018) καθώς και νέα, αδισκογράφητα ακόμα και παραχώρησαν συνέντευξη στη δημοσιογράφο Έλενα Διάκου.




Τα αδέλφια Βασίλης και Δημήτρης Ευφροσυνίδης από την Καβάλα, μαζί με μια ομάδα εκλεκτών μουσικών-συνεργατών, ηχογράφησαν μία δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, στις 21:00.

Ακούστε live πατώντας εδώ

Η δημοσιογράφος Έλενα Διάκου έγραψε σχετικά στην πρόσκλησή της προς τους ακροατές:

«Κυριακή 21 Ιουλίου στις 08.00 το βράδυ, από το Studio E στο Δεύτερο Πρόγραμμα οι «Βαρέα & Ανθυγιεινά». Η πρώτη τους εμφάνιση στη δισκογραφία έγινε με το τραγούδι «Μετριότητα» που συμπεριλήφθηκε στο 7ο τεύχος της σειράς δίσκων 45 στροφών «Γεροντοπείσματα» του Δημήτρη Καρρά Είναι, οι «Βαρέα & Ανθυγιεινά», δηλαδή τα αδέρφια Βασίλης & Δημήτρης Ευφροσυνίδης.
Το σχήμα από την Καβάλα έχει στο ενεργητικό του δύο δισκογραφικές δουλειές,Βαρέα & Ανθυγιεινά (2015) και Επαρχιακά μπλουζ νόστου & ερώτων, καθώς και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια έτοιμα προς έκδοση.
Με αυτές τις αποσκευές και με τη συμμετοχή του Απόστολου Αποστολίδη (Μπουζούκι, Κιθάρα), του Γιώργου Ζωγράφου (Ακορντεόν), του Νίκου Βερύκοκου (Βιολί), του Σάκη Πολύζου (Κόντραμπάσο) και της Αναστασίας Χατζηαποστολίδη (Φωνή), ήρθαν από την Καβάλα στην Αθήνα και στο Studio E της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για να παίξουν και να μοιραστούν παλιά και καινούρια τραγούδια με τους ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Κυριακή 21 Ιουλίου στις 08.00 το βράδυ
Από το Studio E στο Δεύτερο Πρόγραμμα οι «Βαρέα & Ανθυγιεινά»
Παραγωγή Έλενα Διάκου
Ηχογράφηση Κωστής Γιαννακόπουλος