Άλκης Ζοπόγλου & Κοντραμπάντο: Νέα μέλη και νέες συνθέσεις σε πρώτη «προβολή»

Ένα νέο κεφάλαιο στην εικοσαετή πορεία του σχήματος ανοίγει με μια συναυλία στον θερινό κινηματογράφο "Ζέφυρο"

ΗΚινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία με τον Άλκη Ζοπόγλου και το Κοντραμπάντο, έναν χρόνο μετά τη sold-out επετειακή εμφάνιση του μουσικού σχήματος στην Καβάλα, το καλοκαίρι του 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ].

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, στις 21:00, ο δεξιοτέχνης στο κανονάκι, μουσικός και συνθέτης Άλκης Ζοπόγλου και τέσσερις μουσικοί “συνοδοιπόροι”, παλιότεροι και νέοι, θα παρουσιάσουν μία σειρά μουσικών κομματιών με γενικό τίτλο “Medigrεcian”, κομμάτια που φέρουν επάνω τους τα “χρώματα” των μουσικών της Μεσογείου και “πατάνε” στις ρίζες της ελληνικής μουσικής παράδοσης, “φιλτράροντας” παράλληλα τις μουσικές καταβολές και πολυποίκιλες επιρροές του κάθε μουσικού [από το ροκ και την τζαζ μέχρι τη σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική δημιουργία].




Στον “Ζέφυρο” θα ακουστούν παλιότερες συνθέσεις από τη δισκογραφία του Άλκη Ζοπόγλου [“Cargo” και “Elephant”], διασκευές σε γνωστά μουσικά θέματα “δοσμένα” με το ιδιαίτερο ύφος των μουσικών και, για πρώτη φορά, νέες πρωτότυπες συνθέσεις που θα αποτελέσουν τον κορμό της επερχόμενης δισκογραφικής δουλειάς του Κοντραμπάντο.

Ειδικά για τη συναυλία, το Παλλάδιο Social Cave έχει αναλάβει να «στήσει» ένα pop-up bar στον χώρο του “Ζέφυρου” για να δώσει «χρώμα» αλλά και… γεύση στην ιδιαίτερα βραδιά.

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Μάκης Μπακλατζής | βιολί

Θάνος Σταυρίδης | ακορντεόν

Ιωάννης Τσίγκας | άταστη και κλασική κιθάρα

Πάνος Καραθανάσης | ακουστικό άταστο μπάσο

Άλκης Ζοπόγλου | κανονάκι

Info

Alkis Zopoglou & Kontrabando
Medigrεcian LiVE
Θερινός Κινηματογράφος “Ζέφυρος”
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 10 ευρώ προπώληση // 12 ευρώ στο ταμείο
Διάθεση εισιτηρίων από το Κατάστημα Κοσμημάτων Antigoni Jewellery [Ομονοίας 67, Καβάλα, Τηλ. 2510225926] και από το ταμείο του Ζέφυρου, 2 ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας [κατόπιν διαθεσιμότητας]