Ο Οδυσσέας στο Φεστιβάλ Φιλίππων: Η καρτερία, ένα ξύλινο αλογάκι στα χέρια των Καβαλιωτών [βίντεο]

Δείτε το trailer της παράστασης των Γκόνη-Λεμπεσόπουλου με «πρωταγωνιστές» απλούς, καθημερινούς ανθρώπους της πόλης και έναν «δούρειο ίππο»

Ηφετινή παραγωγή-«σφραγίδα» του Φεστιβάλ Φιλίππων, «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας», ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, με τον Θοδωρή Γκόνη να σκηνοθετεί και τον Άρη Λεμπεσόπουλο να πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση δίπλα στη θάλασσα, στο εμβληματικό Καρνάγιο [διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ].

Λίγα 24ωρα πριν την επίσημη «πρώτη» του «Οδυσσέα», το Φεστιβάλ Φιλίππων κυκλοφόρησε ένα «αλλιώτικο» trailer με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους της Καβάλας.




Στο ενός λεπτού περίπου βίντεο, Καβαλιώτες στην αγορά, σε χώρους δουλειάς, σε καφενεία, σε καταστήματα, σε στάσεις λεωφορείου… κρατούν στα χέρια τους έναν «δούρειο ίππο» κοιτώντας την κάμερα, πότε αμήχανα και πότε χαμογελαστά, ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας «διηγείται» την ιστορία του ομηρικού ήρωα με απλά, καθημερινά λόγια.

Δείτε το βίντεο-trailer της παράστασης «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας»: