Καβάλα: Μια μουσική εκδήλωση με ιταλική φινέτσα στο Ιμαρέτ

4 καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ιταλία «δείχνουν» τον δρόμο για μια ευρύτερη πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με τελευταίο σταθμό της περιοδείας τους την Καβάλα

Ο δήμος Καβάλας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, το Ιταλικό Ινστιτούτο και το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Καβάλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Tempo Forte» συνδιοργανώνουν -με τη συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και του ξενοδοχείου Ιμαρέτ- μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Σε απόσπαση με νότες και άριες» (IN TRANSFERTA CON NOTE & OPERE).

Στο μουσικό σχήμα από την Ιταλία συμμετέχουν 4 καταξιωμένοι καλλιτέχνες: η σοπράνο Margherita Pace, o τενόρος Luigi Petroni, ο βιολονίστας Luca Sanzo και η πιανίστρια Serena Marotti.

Το μουσικό σχήμα θα πραγματοποιήσει μια τουρνέ στην Ελλάδα με συνολικά 7 σταθμούς και η Καβάλα αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας τους, πριν επιστρέψουν στην Ιταλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλή και αγαπημένα μουσικά κομμάτια από το λυρικό ιταλικό θέατρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 στο αίθριο του ξενοδοχείου Ιμαρέτ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και μεγάλης ζήτησης, το κοινό θα μπορεί να εισέρχεται με κάρτες εισόδου που διατίθενται εκ των προτέρων στα παρακάτω σημεία:

  • Περίπτερο τουριστικών πληροφοριών δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ), τηλ: 2510 231011
  • Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, τηλ: 2510 222119
  • Ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ, τηλ: 2510 620151

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «TempoForte», η οποία επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (ξεκινώντας από την Άνοιξη του 2018) οπότε και ξεκίνησε η διοργάνωση ποικίλλων εκδηλώσεων σε πολλούς τομείς πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Το «TempoForte» φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν δίκτυο ιταλικών και ελληνικών πολιτιστικών φορέων που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις σχέσεις των δυο χωρών.