«Εβδομάδα Νεολαίας» στην Καβάλα με Γιάννη Κότσιρα και με μια… μουσική έκπληξη από τον Μητροπολίτη Στέφανο [φωτογραφίες]

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το αρχαίο θέατρο Φιλίππων για να απολαύσει το «Άξιον Εστίν» αλλά και τις... φωνητικές ικανότητες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Το highlight της «Εβδομάδας Νεολαίας», του νέου θεσμού τον οποίο εγκαινίασε τον Σεπτέμβριο του 2019 η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, στο οποίο φιλοξενήθηκε το «Άξιον Εστίν», μια συναυλία με ερμηνευτές τους Γιάννη Κότσιρα και Ανδρέα Ζένιο και αφηγητή τον Βασίλη Σπυρόπουλο, με τη σύμπραξη της Μεικτής Χορωδία Νέων Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Νέων Θεσσαλονίκης και την ευγενική υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.




Μικροί και μεγάλοι αψήφησαν το κρύο και «ζεστάθηκαν» από την κατανυκτική βραδιά, οι οποία γέμισε από γνώριμους και αγαπημένους ήχους.

Την έκπληξη της βραδιάς, όμως, την επιφύλασσε στο τέλος της βραδιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε εν είδει ελάχιστου φόρου τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Οδυσσέα Ελύτη και στα όσα πρόσφεραν στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο ίδιος, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα του κοινού τόσο για τις φωνητικές του ικανότητες όσο και για την κίνησή του να τραγουδήσει, παροτρύνοντας, μάλιστα και το κοινό να τον συνοδεύσει.

Διαβάστε [εδώ] το πρόγραμμα της «Εβδομάδα Νεολαίας»