Συναυλία Μιχάλη Πρεπόνη στον Ζέφυρο με το «όνειρο σε προβολή παράλληλη» [φωτογραφίες]

Με μια βραδιά «σύμπραξης» της ποίησης, της μουσικής και της εικόνας «έκλεισε» τη φετινή σεζόν ο θερινός κινηματογράφος της Καβάλας

ΟΜιχάλης Πρεπόνης και οι Λοξάτοι Πετεινοί, το σχήμα που «μεταφράζει» μουσικά και υπηρετεί τις συνθέσεις του, επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2019 στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο για μια συναυλία που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας για να «κλείσει» τη φετινή, ιδιαίτερα πετυχημένη σεζόν, με τίτλο «Το όνειρο δεν χάθηκε ποτέ».

Ο Καβαλιώτης πολυοργανίστας και συνθέτης παρουσίασε μια σειρά καινούριων, κατά κύριο λόγο, τραγουδιών που δημιούργησε «πατώντας» επάνω στα λόγια ποιητών [Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Κική Δημουλά, Κ.Π. Καβάφης κ.ά.] αλλά και κάποια σε μουσική και στίχους δικούς του, όλα αδισκογράφητα, ενώ δεν έλειψαν και εκτελέσεις δύο-τριών τραγουδιών από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η νύχτα με συμφέρει» σε ποίηση Νίκου Καρούζου.




Στο λευκό «πανί» του Ζέφυρου προβάλλονταν φωτογραφίες του Αλέκου Μούστρη που είχαν επιλεγεί από τον Μιχάλη Πρεπόνη για να «ντύσουν» τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Πρεπόνης έπαιξε λαούτο, πλήκτρα, σαξόφωνο και τραγούδησε, έχοντας δίπλα του τους μουσικούς Απόστολο Πρεπόνη [βιολί, γιαλί ταμπούρ, ποντιακή λύρα], Ιωάννη Κ. Τσίγκα [κιθάρα άταστη και κλασική, ηλεκτρική κιθάρα, μαντολίνο] και Λάζαρο Σιμιτσή [κρουστά].

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την «ονειρική» συναυλία του Μιχάλη Πρεπόνη στον Ζέφυρο