Συναυλία Symbiosis Project: Με έναν μουσικό «διάλογο» ξεκινά τη σεζόν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας [βίντεο-φωτογραφίες]

Tο τρίο Al Khatib-Ζοπόγλου-Sharifah επιστρέφει στην πόλη για μία και μοναδική εμφάνιση και «υπόσχεται» ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή

HΠαλαιστίνη, η Ελλάδα και η Συρία ενυπάρχουν μέσα σε ένα μουσικό σχήμα που βρίσκεται σε συνεχή «διάλογο» με την παράδοση, δημιουργώντας όμως σύγχρονη μουσική που είναι άμεση, δημιουργική και που ανοίγει αισθητικούς ορίζοντες που «ταξιδεύουν» τον ακροατή-θεατή σε τόπους με πλούσια μουσική κληρονομιά η οποία παραμένει ζώσα έως τις μέρες μας.
Έχοντας εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης (Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία κ.ά.) και έναν χρόνο μετά τη sold-out πρώτη εμφάνισή τους στην Καβάλα [διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ], το τρίο Symbiosis Project επιστρέφει στην πόλη για να ζωντανέψει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, επί σκηνής του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, τρεις από τους παλαιότερους μουσικούς πολιτισμούς.

Οι τρεις διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί Άλκης Ζοπόγλου (Ελλάδα), Ahmad Al Khatib (Παλαιστίνη) και Bashar Sharifah (Συρία), με όχημα τη δεξιοτεχνία τους, θα ανταλλάξουν τα προσωπικά τους μουσικά βιώματα προερχόμενα από τις παραδόσεις των χωρών τους και αναμένεται για μια ακόμη φορά να παρασύρουν τους ακροατές σε ένα μακρινό μουσικό ταξίδι με σταθερό υπόβαθρο τη «ζεστασιά» του ήχου των οργάνων (κανονάκι, ούτι, βιολοντσέλο) και με τα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού να είναι δυσδιάκριτα.

Το ρεπερτόριο του Symbiosis Project περιλαμβάνει συνθέσεις και των τριών μουσικών αλλά και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά κομμάτια της Εγγύς Ανατολής.

Info

Symbiosis Project LIVE
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων

  1. Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) στην Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00
  2. Κατάστημα Κοσμημάτων ANTIGONI Jewellery, Ομονοίας 67 στην Καβάλα, τηλ.: 2510225926.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510 220876-7 κατά τις ώρες γραφείου.

Ahmad Al Khatib: ούτι [Παλαιστίνη]
Άλκης Ζοπόγλου: κανονάκι [Ελλάδα]
Bashar Sharifah: βιολοντσέλο [Συρία]