Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας ταξιδεύει την ελληνική παράδοση μέχρι την Ιαπωνία

Μέλη του ιστορικού Συλλόγου θα βρεθούν στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της φετινής επετείου των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι αφίσες στα Ιαπωνικά

Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο του 2019 στην Ιαπωνία το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, στο πλαίσιο της φετινής επετείου των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Ιαπωνίας.

Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2019 στην πόλη Ιναζάουα (νομός Αΐτσι) η οποία είναι αδελφοποιημένη από το 1987 με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας. Την επόμενη μέρα (11/10) το Λύκειο θα χορέψει στο Πανεπιστήμιο Οτσούμα στο Τόκιο και στις 14 Οκτωβρίου θα δώσει παράσταση σε παιδιά στο Ροπόνγκι (Τόκιο) σε συνεργασία με τον οργανισμό Kids Fun. Στις 12 Οκτωβρίου θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ του Δήμου Μινάτο στο Τόκιο.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας θα επισκεφθεί τον Έλληνα Πρέσβη στο Τόκιο Κωνσταντίνο Κακιούση.

Υπενθυμίζεται ότι στα 74 χρόνια από την ίδρυσή του, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας έχει αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ της Αυστραλίας, Αμερικής, Ευρώπης και της Ασίας, καθώς και του εσωτερικού με εξαιρετικές διακρίσεις και άριστες κριτικές. Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας καταγράφει και καλύπτει χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, Κύπρου, Μικράς Ασίας και Ανατολικής Ρωμυλίας. Η ιματιοθήκη του διαθέτει αυθεντικές φορεσιές, αλλά και πιστά αντίγραφα.

Οι παραστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας στην Ιαπωνία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Οι αφίσες για την παρουσία του Λυκείου στην Ιαπωνία

*Πηγή: greecejapan.com