Ο Βασίλης Βασιλάκης «δίδαξε» στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο σημαντικός Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης παρέδωσε ένα τρίωρο σεμινάριο στους σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου του Ινστιτούτου της πόλης μας

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους «εργάτες» του ελληνικού θεάτρου. Με μία υπερσαραντάχρονη συνεπή πορεία στον χώρο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης, ο Βασίλης Βασιλάκης ασχολείται επίσης ενεργά με το «θέατρο μαριονέτας», έχοντας, μάλιστα, ιδρύσει και τη δική του θεατρική ομάδα που ασχολείται με το είδος.

Με την ιδιότητα τού κατασκευαστή και χειριστή κούκλας και μαριονέτας ο Βασίλης Βασιλάκης βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Καβάλα, καλεσμένος της Ομάδας Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», για το Εργαστήρι κατασκευής και χειρισμού κούκλας για εφήβους που διοργανώνει η Ομάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.




Ευκαιρίας δοθείσης, οι εκπαιδεύτριες ενηλίκων Κάλλη Πρεπόνη και Δόμνα Ευαγγελίδου κάλεσαν τον Βασίλη Βασιλάκη στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας για να μιλήσει στους σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στο Ινστιτούτο.

Ο ηθοποιός ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στην πρόσκληση, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ στο Περιγιάλι και παρέδωσε ένα σεμινάριο με θέμα την «Τέχνη του ηθοποιού» στο πλαίσιο του μαθήματος της Πρακτικής Άσκησης Α΄ Εξαμήνου και του Εργαστηρίου Υποκριτικής Γ΄.

Τρόποι προσέγγισης του ρόλου, ασκήσεις σωματικού θεάτρου και τεχνικές αυτοσχεδιασμού ήταν μερικά μόνον από τα σκέλη που αναπτύχθηκαν σε ένα σεμινάριο που αποδείχτηκε… μαραθώνιο, διαρκώντας για τρεις ολόκληρες ώρες, με το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων να παραμένει αμείωτο. Μάλιστα, θα μπορούσε να διαρκέσει και περισσότερο, αλλά το ΔΙΕΚ συστεγάζεται με το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Καβάλας το οποίο ξεκινάει τα μαθήματά του στον ίδιο χώρο μετά τις 18:00 και δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Εκτός από τις δύο εκπαιδεύτριες Πρεπόνη και Ευαγγελίδου, τον Βασίλη Βασιλάκη υποδέχθηκε στο ΙΕΚ Καβάλας και ο Διευθυντής Γρηγόρης Ιωσηφίδης, σημειώνοντας πως είναι «μεγάλη τύχη αλλά και τιμή» την έναρξη της νέας χρονιάς να σηματοδοτεί η επαφή των σπουδαστών με έναν σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σεμινάριο Βασιλάκη στο ΙΕΚ Καβάλας