Το παραμύθι για την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση…

Οι συντελεστές της «Τζιτζιμιτζιχοτζιριάς» βγήκαν για λίγο από τον... κόσμο του παραμυθιού για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους

Η Παιδική Σκηνή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, φτιάχνοντας φέτος τον χειμώνα κάτι πολύ ιδιαίτερο για μικρά αλλά και για τα μεγάλα παιδιά. Ο λόγος για το έργο «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου το οποίο «ανεβαίνει» στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα (διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για την παράσταση).

«Είναι μια εξαιρετική παράσταση. Όλοι δούλεψαν έχοντας στο μυαλό τους ότι τα παιδιά και τα σχολεία αξίζουν ένα καλό θέατρο, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο, όπως ξέρετε και εμείς επιμένουμε στις παραγωγές και κυρίως στις παραγωγές για τα παιδιά», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε από τον φυσικό της χώρο, το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

«Ο τίτλος του έργου είναι ένα ερέθισμα για παιχνίδι, να μοιραστούμε κάτι. Εγώ έτσι βλέπω το Θέατρο. Το κυρίαρχο, δε, θέμα του έργου έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα, με την αγάπη, τη φιλία και τη δύναμη της Τέχνης», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, παρουσιάζοντας στοιχεία από την ταυτότητα της παράστασης και τους συντελεστές της, ενώ ξεκαθάρισε ότι το έργο δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά, αλλά είναι εξίσου διδακτικό και για τους μεγάλους.

«Το παιδικό θέατρο μπορεί να “μιλήσει” στις καρδιές των παιδιών για αξίες οι οποίες είναι σημαντικές στη ζωή. Και να σας πω ότι η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ είναι εδώ για να κάνει θέατρο -αρχής γενομένης με την παιδική παράσταση- και αντιπαρήλθε τις όποιες αντιξοότητες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι ηθοποιοί της παράστασης, έχοντας μια βασική κοινή συνισταμένη: το πόσο ευτυχισμένοι νιώθουν να δουλεύουν στην Καβάλα, κάνοντας αυτό που αγαπάνε, γι’ αυτούς που αγαπάνε, τα παιδιά, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και συνάμα δοτικό κοινό.