Η «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη έρχεται στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Μετά τις sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, το κορυφαίο έργο της νεοελληνικής πεζογραφίας, παρουσιάζεται στην Καβάλα για 2 παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», την παράσταση «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου.

Η Φόνισσα του Α. Παπαδιαμάντη από το Θέατρο του Άλλοτε. Το κορυφαίο έργο της νεοελληνικής πεζογραφίας, μετά από τις sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη έρχεται στην πόλη της Καβάλας και στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου για 2 μόνο παραστάσεις! Ένα συγκλονιστικό ψυχογράφημα που σκάβει βαθιά μέσα στην άβυσσο της ανθρώπινης φύσης.

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Μέσα σε φτωχικά πέτρινα σπίτια, ανάμεσα σε κεριά αγίων και σταυροκοπήματα, μέσα σε δέντρα και νερά, η Φραγκογιαννού, μια θεοσεβούμενη, γριά γυναίκα αψηφώντας νόμους και ηθική, αποφασίζει να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια, μικρά κορίτσια, προκειμένου να σώσει τα ίδια και τους γονείς τους από τη φρικτή μοίρα των γυναικών.
Η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη κρύβει μέσα στη βαθιά θεοσεβούμενη ψυχή της, ένα ασίγαστο μίσος.
Είναι όμως μίσος; Ή μήπως είναι αγάπη; Αγάπη για τη γυναικεία φύση που τόσο υποφέρει από την απαρχή της ύπαρξης της.
Μπορεί η πράξη του Κακού ως δικαιολογία για τα δεινά ενός ανθρώπου, να είναι ηθική; Υποφέρω άρα μπορώ να απονείμω εγώ τη Θεία Δίκη;
Η Φόνισσα σκοτώνει μικρά κορίτσια για να μην υποφέρουν τα δικά της πάθη. Τα πάθη όλων των γυναικών που γνωρίζει. Και σπέρνει φέρετρα.
Μικρά κοριτσίστικα φέρετρα.
Το εξαιρετικότερο από τα μεγάλα έργα της νεοελληνικής φιλολογίας.
Ένα έργο που συνδυάζει σχεδόν βλάσφημα τη χριστιανική πίστη με την αμαρτία.
Η άγρια διαμαρτυρία μιας γυναίκας απέναντι σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία που ο συγγραφέας της, δικαιώνει με ένα τέλος λύτρωση για όλους.
Το Θέατρο του Άλλοτε ευχαριστεί πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειδιού «Φίλιππος», τον Μιχαήλ Δουμανίδη, τη Μαρία Παπαδοπούλου και τη Μαρία Δουμάνη. για τα σκηνικά αντικείμενα.

Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου
Κίνηση: Δημήτρης Βασιλειάδης
Μουσική: Νατάσα Κοψαχείλη
Σκηνικά αντικείμενα: Μη με λησμόνει, Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδιού
Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Μπουρούνης
Δημιουργία αφίσας: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Φωτογραφίες: Λάμπρος Καζάν
Promo trailer: Τόμης Βρακάς, Κώστας Βρακάς

Διανομή:
Δημήτρης Βασιλειάδης, Τζώρτζια Βογιατζόγλου, Βάλια Γκαγκάτση, Αριάνα Τσάιτα, Γιώργος Καλπακίδης, Όλγα Καλαμάρα, Παναγιώτης Καβαλιεράκης, Νατάσα Κοψαχείλη, Θεοδώρα Κωστάκου, Νίκος Νικολαΐδης, Μαρία Σεμερτζίδου και οι μικρές Ρόζα Καβαλιεράκη και Ελπίδα Τσαρδάκα.

«Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»
Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 21.00
Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 20.00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € ανέργων, φοιτητικό
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.