Ο Νίκος Παπάνας μάς γυρνάει πίσω στην «Πρώτη δημοτικού και άλλα»

Η πρώτη ποιητική συλλογή του συγγραφέα «συστήθηκε» στο κοινό από τα ερτζιανά του ALPHA Radio 88,6 λίγο πριν την πρώτη επίσημη πανελλήνια παρουσίασή της

Πριν λίγες μέρες ο Νίκος Παπάνας φιλοξενήθηκε στο ALPHA Radio 88,6 στην εκπομπή του Μιχάλη Μερκουρόπουλου και του Θανάση Μπουδαλάκη για την παρουσίαση της πρώτης του ποιητικής συλλογής με τίτλο «Πρώτη δημοτικού και άλλα».

Στο ραδιόφωνο η ποιήτρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου, πέραν της απαγγελίας, «συνομίλησε» με τον ποιητή για την κοινή τους αγάπη, κάνοντας μια αναδρομή στην πολυετή φιλία που αναζωπυρώθηκε με αφορμή της κυκλοφορίας της ποιητικής συλλογής. Η ραδιοφωνική παραγωγός Γιώτα Χατζηεμαννουήλ απήγγειλε το ποίημα «Οδός Λάμπρου Πορφύρα» εκπλήσσοντας ευχάριστα τον Νίκο Παπάνα, ο οποίος θέλησε να την ευχαριστήσει συμπεριλαμβάνοντάς την στην πρώτη επίσημη πανελλήνια παρουσίασή της ποιητικής συλλογής του στην πόλη της Ξάνθης.

Ο ποιητής ο οποίος αποκρύπτει επιμελώς την επαγγελματική του ιδιότητα, επέλεξε το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και την αίθουσα «Β. Τσουδερού» (Καπναποθήκη Π στην Ξάνθη) για να γίνει παρουσίασή του, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00.

Η πρώτη ποιητική συλλογή του Νίκου Παπάνα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιωλκός» και κρύβει ένα γοητευτικό ταξίδι 30 και πλέον χρόνων στον χώρο της ποίησης με προσωπικές καταθέσεις που είχαν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Για την παρουσίαση θα συνεργαστούν η ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη, θα απαγγείλει η ραδιοφωνική παραγωγός Γιώτα Χατζηεμμανουήλ και ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τον εκδότη Μιχάλη Σπανίδη. Μια συλλογή με δύο ποιητικές ενότητες. Έντονα τα στοιχεία λυρισμού, άλλοτε φανερού κι άλλοτε δήθεν συγκρατημένου. Κύρια γνωρίσματα της πρώτης ενότητας το ανεκπλήρωτο, το ανέφικτο, το ανώριμο, το εφήμερο, ενώ στη δεύτερη παρουσιάζεται πότε ως παιδίσκη και πότε ως έντεχνη παραμυθία.