Φάκελος με τις Καπναποθήκες της Καβάλας στα χέρια της υπουργού Πολιτισμού

Ο δήμαρχος Καβάλας παρέδωσε στη Λίνα Μενδώνη υλικό με τα «καταπονημένα» ιστορικά κτίρια με αίτημα να βρεθεί χρηματοδοτική λύση για τη συντήρηση και διάσωσή τους-Συνάντηση της υπουργού και με τον δήμαρχο Παγγαίου

Στην Καβάλα βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα το «Σημείο Συνάντησης. Αρχαιολογία και Τέχνη σε συνομιλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας» στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Στα εγκαίνια βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να θέσει για ακόμα μια φορά υπόψιν της κ. Μενδώνη το θέμα των Καπναποθηκών της Καβάλας, η κατάσταση των οποίων επιβαρύνθηκε έτι περισσότερο από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, με τον δήμο να έχει ήδη αρχίσει τη λεπτομερή καταγραφή των ζημιών και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ιστορικά κτίρια.




Ο κ. Μουριάδης παρέδωσε στην υπουργό Πολιτισμού υλικό (οπτικό και γραπτό) στο οποίο αποτυπώνεται η τραγική, ως επί το πλείστον, κατάσταση των Καπναποθηκών -οι οποίες (σημειωτέον) ανήκουν σε ιδιώτες– με βασικό αίτημα να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης για τη διάσωση και συντήρησής τους μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ ο δήμαρχος Καβάλας θα επιμείνει και το επόμενο διάστημα στο συγκεκριμένο αίτημα με αλλεπάλληλες επαφές με αρμόδιους φορείς.

Σύντομη συνάντηση με την υπουργό είχε επίσης και ο δήμαρχος Παγγαίου και μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε συνοπτικά στην υπουργό ότι υπάρχουν αρκετά ανοιχτά θέματα και στον δήμο Παγγαίου τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της, με την κ. Μενδώνη να είναι θετική για μια -καταρχήν- συζήτηση για την ιεράρχηση και επίλυσή τους.