Μια πλεύση συγκίνησης στο «Κόκκινο Ποτάμι» του Χάρη Τσιρκινίδη [φωτογραφίες]

Στο κατάμεστο «Καπνομάγαζο» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας ο συγγραφέας ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές του ιστορικού διηγήματός του, λυγίζοντας από την περιγραφή των τραγικών γεγονότων που έζησε ο Ποντιακός Ελληνισμός

Η συγκίνηση περίσσευε –όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο εξ αντικειμένουκατά την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεώνα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στο κατάμεστο από κόσμο «Καπνομάγαζο» , όπου παρουσιάστηκε το ιστορικό διήγημα του συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη «Το Κόκκινο Ποτάμι».

Ακόμα και ο ίδιος ο συγγραφέας λύγισε, όταν αναφέρθηκε στον λόγο ο οποίος τον οδήγησε να γράψει το βιβλίο, ανατρέχοντας στις ματωμένες σελίδες της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, σελίδες οι οποίες εικονοποιήθηκαν στην τηλεοπτική σειρά με τον ομώνυμο τίτλο σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, με τον συγγραφέα να κάνει ιδιαίτερη μνεία στη σειρά.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Μιχάλης Μερκουρόπουλος, ενώ για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν η Σοφία Πεϊμανίδου-Τσιμπουκλή και ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός-παιδαγωγός Κατερίνα Τσίρμπα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του πονήματός του, ενώ η βραδιά περιελάμβανε και μουσική επένδυση με τη λύρα του Χρήστου Λεμονίδη και τον Δημήτρη Αλεξανδρίδη στο τραγούδι.