Η «Οδύσσεια» της Ευθαλίας του Γαλατά στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Η αφήγηση ζωής από την Κερασούντα με τη γενοκτονία των Ποντίων έως την Πόλη, σε μια θεατρική παράσταση βασισμένη στη νουβέλα «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη  με τη Νικολέτα Βλαβιανού

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κοροβίνη σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ.

Η Ευθαλία του Γαλατά βασίζεται στο αφήγημα Φαχισέ Τσίκα του βραβευμένου συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη και είναι η αφήγηση της ζωής της Ευθαλίας από την Κερασούντα που ήρθε το 1917 με τη γενοκτονία των Ποντίων ως ασυνόδευτο ορφανό του πολέμου στην Πόλη. Βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Το θεατρικό έργο ακολουθεί το νήμα της ζωής της Ευθαλίας όπως ξετυλίγεται μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ακολουθώντας τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, την άφιξη του Κεμάλ, τους πολέμους και την ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού της Ανατολής φτάνοντας στην ανταλλαγή πληθυσμών και στη μοναξιά αυτών των λίγων που μείνανε να θυμίζουν ότι η Πόλη κατοικούνταν και από Ρωμιούς.

Η παράσταση ανέβηκε το Μάιο 2017 στην Αθήνα στο «μικρό Γκλόρια» με μεγάλη επιτυχία και συνεχίστηκε στο «ΚΘΒΕ». Στα χρόνια αυτά έχει κάνει περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις όπως Πάτρα, Λάρισα, Χίο και δεύτερη φορά Θεσσαλονίκη, καθώς και σε σύμπραξη με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε Κω, Ρόδο, Σύμη.
Την Ευθαλία του Γαλατά ενσαρκώνει η Νικολέττα Βλαβιανού
Μαζί της συμμετέχει και τραγουδά η Εστέλλα Κοπάνου.

Συντελεστές:
Κείμενο και μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Θεατρική διασκευή: Νικολέττα Βλαβιανού
Κίνηση ηθοποιών – Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Σκηνικός Χώρος: Αναστασία Αμβράζη
Κοστούμια (σχεδιασμός – εκτέλεση): Δάφνη Τσακώτα
Photo Credit: Reina Eskenazy
Eπικοινωνία: BrainCo
Εταιρεία Παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρεία ART

Αθηνόραμα: Κριτικές
http://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10060215
Για περισσότερες κριτικές στη σελίδα «Η Ευθαλία του Γαλατά», στο facebook.
https://www.facebook.com/Η-Ευθαλία-του-Γαλατά-564934677198983/?modal=admin_todo_tour

«Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κοροβίνη
Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 12 € κανονικό, 10 € μειωμένο – ομαδικό (άνω των 20 ατόμων)
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.