Χάρης Κακαρούχας: Η φωτογραφία είναι χαρά, είναι μια «κυψέλη» ζωής…

Ο φωτογράφος «σύστησε» στο κοινό της Καβάλας το νέο φωτογραφικό του βιβλίο με τίτλο "Natural Presence", «δανείζοντας» παράλληλα τη ματιά του με την οποία βλέπει ο ίδιος μια φωτογραφία και δη ένα πορτρέτο

Η Serotonin cultural events management, σε συνδιοργάνωση με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον δήμο Καβάλας, σύστησαν στο καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κοινό της πόλης τον Χάρη Κακαρούχα και το νέο φωτογραφικό του βιβλίο με τίτλο “Natural Presence”. σε μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:30 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

Ο φωτογράφος παρουσίασε το φωτογραφικό «απόσταγμα» των ταξιδιών του και κυρίως, της φιλοσοφίας του γύρω από τη φωτογραφία και δη το πορτρέτο, ξεφεύγοντας από τα θεωρητικά στερεότυπα και αφήνοντας μόνο το «φίλτρο» των συναισθημάτων και των αισθήσεων γύρω από τη λήψη ενός στιγμιότυπου, αλλά και από την απλή παρατήρηση μιας φωτογραφίας.

«Η φωτογραφία για μένα είναι χαρά, είναι μια “κυψέλη” ζωής. Είναι ένα ήσυχο μυστήριο γεμάτο νόημα. Η εικόνα δεν είναι μόνο φόρμα και περιεχόμενο, όπου μέσα από αυτό το μοτίβο πολλοί θεωρούν ότι κατάλαβαν μια φωτογραφία. Εγώ δεν τις καταλάβαινα τις φωτογραφίες και όταν τις καταλάβαινα, έπαυαν να είναι φωτογραφίες. Μάλιστα, όσες φωτογραφίες με “ακουμπούσαν” με έβαζαν σε μια κατάσταση σιωπής», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Αμέσως μετά παρουσίασε τη νέα του δουλειά και ακολούθησε διάλογος με το κοινό, μέσα από ερωτήσεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την Τέχνη της φωτογραφίας.

Μπείτε [εδώ] για να μάθετε περισσότερα για τον Χάρη Κακαρούχα και τη νέα του δουλειά

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση