Οι «Κυριακάτικες Ραψωδίες» παρουσιάζονται στο κοινό της Καβάλας

Η συλλογή από 7 πεζογραφήματα του Θάσιου συγγραφέα – δικηγόρου Κωνσταντίνου Θεοφανέλη, που πραγματεύεται τις οικογενειακές σχέσεις, παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα του «Βασίλης Βασιλικός» το βιβλίο του Θάσιου συγγραφέα – δικηγόρου Κωνσταντίνου Θεοφανέλη με τίτλο «Κυριακάτικες Ραψωδίες».

Πρόκειται για μια συλλογή από επτά πεζογραφήματα, τα οποία πραγματεύομαι τις «οικογενειακές σχέσεις», τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, σε καταστάσεις δύσκολες, σε καταστάσεις προβληματικές, ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις, που αναγκάζουν τους ανθρώπους να πάρουν μεγάλες και σπουδαίες αποφάσεις. Γιατί στη «λιακάδα» όλα είναι απλά, στο σύννεφο και στο αγιάζι κρίνονται όλα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της ΘΕΚ Θόδωρος Τσιλογεώργης και εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα θα μιλήσουν η δικηγόρος Δέσποινα Αθανασιάδου και ο δικηγόρος – συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης.

Ο Κωνσταντίνος Θεοφανέλης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1975.
Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στο νησί της Θάσου.
Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει 3 μυθιστορήματα. Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο του με τίτλο «Η αλμύρα που μίσησα» (εκδόσεις Οσελότος), το 2014 το δεύτερο με τίτλο «Στην άκρη του φόβου» (εκδόσεις Οσελότος), ενώ ακολούθησε και το «Μαριονέτες του κόσμου». Οι «Κυριακάτικες Ραψωδίες» κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2019.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Η Ζωή, που λάτρευε τον πατέρα της και τη μουσική.
Η Χαρίκλεια, που έστεκε για χρόνια μπροστά στο παράθυρο, θαύμα μαζί και θλίψη για τους περαστικούς.
Η Στεργιανή, που το μόνο που ζητούσε τελικά ήταν να βρει έναν σκοπό για να πορεύεται στη ζωή της.
Ο Βασίλης, που ό, τι έκανε, το έκανε για τα παιδιά του.
Η Άννα κι ο Σταύρος, που ζήτησαν να κάνουν ένα ταξίδι, μονάχα ένα τελευταίο ταξίδι, πέρα από εκείνο τον θλιβερό λόφο που όριζε τον τόπο και τη ζωή τους.
Κι άλλοι πολλοί.
Επτά ιστορίες με ήρωες που δεν θα κατέγραφε ποτέ η Ιστορία για τα τρανά τους κατορθώματα. Με ήρωες όπως εγώ, όπως οι περισσότεροι από εσάς, που η μεγαλοσύνη τους βρίσκεται στην καθημερινή τους πάλη με τα όσα τους φέρνει η ζωή. Για να ζουν, για να υπάρχουν, για να χαίρονται, για να υπομένουν τον πόνο όταν αυτός έρχεται.
Επτά ιστορίες γεμάτες με ήρωες που θα σας κάνουν ίσως να νιώσετε θλίψη για εκείνους και φόβο για τον εαυτό σας.
Αυτές είναι οι “ραψωδίες” μου.
Γιατί «κυριακάτικες»; Γιατί για μένα η Κυριακή συμβολίζει πάντα το τέλος».