Παναγιώτης Μάργαρης και Στράτος Εμμανουηλίδης σε μια μυσταγωγική μουσική «συνομιλία» στην Καβάλα

Ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης και ο νεαρός μουσικός από την Καβάλα μίλησαν για το «Πρελούδιο στον έρωτα» και τη μουσική παράσταση η οποία θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρηςέχοντας στο πλευρό του τον Στράτο Εμμανουηλίδη, έναν εξαιρετικό μουσικό από την Καβάλα, παρουσιάζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο «Πρελούδιο στον έρωτα», μια καλλιτεχνική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, βγαλμένη μέσα από την μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας.

«Πρόκειται για έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πλούσια δισκογραφία. Πολλά από τα προσωπικά άλμπουμ του Παναγιώτη Μάργαρη έχουν βρεθεί στην κορυφή των charts, έχει συνεργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές. Είναι χαρά μας που τον φιλοξενούμε στην Καβάλα, ενώ μαζί του είναι και ο Στράτος Εμμανουηλίδης από την πόλη μας, οπότε είμαστε διπλά χαρούμενοι και ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε το βράδυ της Παρασκευής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης, στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου για τη μουσική παράσταση η οποία δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020 από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

«Όντως μετά από δυο χρόνια εμφανίζομαι και πάλι στο Αντιγόνη Βαλάκου. Πάντα νιώθω όμορφα και ζεστά όταν έρχομαι σε αυτήν την πόλη. Έχοντας ταξιδέψει πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τοποθετώ την Καβάλα μέσα στις πέντε πιο όμορφες και με ανθρώπους που έχουν υψηλό πολιτισμικό επίπεδο. Πραγματικά η ενέργεια της πόλης είναι εξαιρετική και χαίρομαι που η Καβάλα είναι η πόλη που θα παρουσιάσω για πρώτη φορά την παράσταση “Πρελούδιο στον έρωτα”, η οποία είναι και ο τίτλος του νέου μου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Είναι διπλή η χαρά μου, καθώς συμμετέχει στην παράσταση ένας αγαπημένος μου μαθητής στην κιθάρα, ένα αξιόλογο, ταλαντούχο και σοβαρό παιδί, ο Στράτος Εμμανουηλίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δική του δισκογραφική δουλειά. Νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα μιλάμε όλοι για αυτόν», ανέφερε ο Παναγιώτης Μάργαρης.

«Για εμένα είναι μεγάλη τιμή και ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, συμπράττοντας με τον δάσκαλο επί σκηνής. Ο δάσκαλός μου είναι ένας άνθρωπος που αν δεν είχε βρεθεί στη ζωή μου, δε νομίζω ότι θα είχα ασχοληθεί και θα είχα αφιερώσει τη ζωή μου ολοκληρωτικά στη μουσική. Εκτός από δεξιοτέχνης μουσικός και κλασικός κιθαρίστας η προσέγγισή του στο όργανο ήταν αυτή που με έπεισε ότι μπορείς να παίξεις κλασική κιθάρα και να μην είσαι απλά ένας εκτελεστής κλασικής παιδείας, αντίθετα μπορείς να εκφράσεις ό, τι σου αρέσει μουσικά με αυτό το όργανο και για εμένα είναι ευλογία να μαθαίνω απ’ αυτόν. Έχει υπάρξει γενναιόδωρος μαζί μου και ελπίζω τα καλά του λόγια να τα δικαιώσει ο χρόνος», δήλωσε ο Στράτος Εμμανουηλίδης.

Διαβάστε [εδώ] λεπτομέρειες για τη μουσική παράσταση