Η Εγνατία Οδός της Χρυσούλας Βακιρτζή θα «περάσει» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Διαμαντής Αξιώτης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κωστής Σιμιτσής «συστήνουν» στο κοινό της Καβάλας τη συλλογή διηγημάτων της συγγραφέως

ΗΔημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» παρουσιάζει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης, το νέο βιβλίο της Χρυσούλας Βακιρτζή «Η Εγνατία Οδός μου».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Διαμαντής Αξιώτης, ο φιλόλογος και τ. βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και πρ. Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Το βιβλίο «Η Εγνατία Οδός μου» είναι μια συλλογή διηγημάτων της Χρυσούλας Βακιρτζή. Ο κλινικός ψυχολόγος Μηνάς Νιτσόπουλος έγραψε σχετικά: «Εδώ στη δική της Εγνατία οδό, η Χρυσούλα Βακιρτζή ακουμπά σε μια λαμπρή παράδοση των τελευταίων χρόνων, συναντά επάξια με τη Μ. Δούκα (Χανιά), τη Ρέα Γαλανάκη (Ηράκλειο Κρήτης), τον Ι. Ζουργό (Δ. Μακεδονία), Σκαμπαρδώνη – Χριστιανόπουλο (Θεσσαλονίκη), Ταχτσή – Κουμανταρέα (Αθήνα), αλλά και τους δικούς μας Δ. Αξιώτη – Κ. Χαρπαντίδη (Καβάλα).

Στα σοβαρά “φιλοσοφικά διηγήματα”, στο Β’ μέρος, βλέπουμε να συμπυκνώνονται η γνώση και η σοφία μιας ζωής που μπήκε πια στην ωριμότητά της και τη Βακιρτζή άξια, ικανή, να “βλέπει στον αιώνα της”. Μ’ αυτούς τους παραπάνω οδηγούς, λοιπόν, μπορούμε ν’ αρχίσουμε την περιδιάβασή μας στα διηγήματα αυτού του βιβλίου, ώστε να συναντήσουμε τους εξόριστους ποιητές στον αιώνα τους, γιατί κανείς δεν είναι πια μόνος»!