Η Στέλλα Φουρναράκη «ανάβει τα φώτα της ράμπας» της παιδικής θεατρικής σκηνής του Δήμου Θάσου

Η πρόεδρος της Ομάδας Δράσης – Θεατρικής Ομάδας «Άνω Θρώσκω» και του Θεάτρου των Πολιτών αναλαμβάνει ως νέα καλλιτεχνική συνεργάτης και συντονίστρια της παιδικής θεατρικής σκηνής

Ο Δήμος Θάσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗΚΕΘ) ανακοινώνει την συνεργασία με τη Στέλλα Φουρναράκη, η οποία αναλαμβάνει ως καλλιτεχνική συνεργάτης και συντονίστρια στην παιδική θεατρική σκηνή του Δήμου Θάσου.

Η Στέλλα Φουρναράκη γεννήθηκε και κατοικεί στην Καβάλα. Το 2002 ανέβηκε για πρώτη φορά ως ηθοποιός στο θεατρικό «σανίδι» και από τότε, δεν κατέβηκε. Υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κατά την χρονική περίοδο 2011- 2013, είναι Πρόεδρος της Ομάδας Δράσης –Θεατρικής Ομάδας «Άνω Θρώσκω» από το 2009 έως και σήμερα και πρόεδρος του Θεάτρου των Πολιτών από το 2011 έως και σήμερα.

Έχει παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια σχετικά με το θέατρο που έχουν γίνει στην Περιφέρεια μας και όχι μόνο, όλα αυτά τα χρόνια, πολλά από τα οποία έχει οργανώσει και η ίδια ως πρόεδρος του Θεάτρου Των Πολιτών.

Σαν πρόεδρος του Θεάτρου Των Πολιτών Οργανώνει και συμμετέχει από το 2015 την Θεατρική Κατασκήνωση για ηθοποιούς στην Θάσο, με εισηγητές επαγγελματίες θεατρολόγους και σκηνοθέτες και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Από το 2013 έως και σήμερα δουλεύει ανελλιπώς με θεατρικές ομάδες παιδιών σε δημοτικά σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους και έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια έχει ανεβάσει πολλές θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων με μεγάλη επιτυχία .

Έχει δουλέψει 4 χρόνια με παιδιά με ιδιαιτερότητες, προσεγγίζοντας μαζί, τον κόσμο του θεάτρου και της θεατρικής πράξης. Έχει δει θαύματα να συμβαίνουν σε ανθρώπους μέσα από την ενασχόληση τους με το θέατρο και χαίρεται που βάζει κι αυτή ένα μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό.




Είναι σπουδάστρια του τμήματος «Υποκριτικής Θεάτρου και Κινηματογράφου» στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας.

Σχετικά με την ανωτέρω νέα συνεργασία ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Εμείς ως νέα Διοίκηση του Δήμου Θάσου με τις ενέργειές μας, όχι μόνο δεν σβήσαμε «τα φώτα της ράμπας» της θεατρικής σκηνής, όπως βιάστηκαν κάποιοι να μας προσάψουν, αλλά για πρώτη φορά δημιουργήσαμε και νέα θεατρική παιδική σκηνή στην Θάσο».