Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου «σήκωσαν» την Καβάλα ψηλά με τη μουσική

«Βροχή» τα βραβεία και οι διακρίσεις μαθητών του Γιάννη Κανάκη σε πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου - «Πρώτος» για ακόμη μία φορά ο ταλαντούχος κιθαριστής Φίλιππος Μανωλούδης

Μεγάλη ήταν η συγκομιδή βραβείων για τους ταλαντούχους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για παιδιά – Thess Junior Piano Contest 2020 που διεξήχθη στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στην Α΄ κατηγορία διακρίθηκαν η Χατζηιωάννου Μαρίνα (1ο βραβείο και αργυρό μετάλλιο) και ο Δαφνιώτης Άρης (1ο βραβείο και χάλκινο μετάλλιο), στη Β΄ κατηγορία ο Ηλιάδης Σταύρος (1η θέση και αργυρό μετάλλιο) και η Πεχλιβανίδου Χριστίνα (Έπαινος) και στη Γ΄ κατηγορία η Κασάπη Αικατερίνη-Μαρία (1η θέση, αργυρό μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο), όλοι μαθητές του καθηγητή Γιάννη Κανάκη.
Επίσης, ο 19χρονος Καβαλιώτης κλασικός κιθαρίστας Φίλιππος Μανωλούδης, απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, κέρδισε το 1ο βραβείο στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Rago International Guitar Competition, για κιθαρίστες μέχρι 20 χρονών, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Ο Φίλιππος Μανωλούδης πρώτευσε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 ανάμεσα σε 19 κιθαρίστες παίζοντας τρία κομμάτια όπως ορίζει ο κανονισμός του διαγωνισμού.

Σε ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Κοσμάς Χαρπαντίδης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φώτης Κουτσοθόδωρος σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Ευχόμαστε αυτές οι διακρίσεις να είναι μόνο η αρχή για ακόμη περισσότερες επιτυχίες των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας».