«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»: Ματαιώνεται για φέτος, προγραμματίζεται ήδη για του χρόνου

Οι εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής του Μουσικού Σχολείου της Καβάλας, στις οποίες θα συμμετείχαν 23 εκπαιδευτικά ιδρύματα με 1080 μαθητές δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κορονοϊού

Από τη στιγμή που όλες οι εκδηλώσεις ματαιώνονται λόγω των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού, δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό και για την μεγάλη γιορτή που προετοίμασε και φέτος το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι το «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία», που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαίου, με τη συμμετοχή 23 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από Ελλάδα και εξωτερικό ματαιώνεται.

Ήδη πάντως προγραμματίζεται η γιορτή της μουσικής την επόμενη χρονιά και έχουν ανακοινωθεί δύο πιθανές ημερομηνίες, από τις 23 έως τις 26 Απριλίου 2021 ή από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2021.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Μουσικού Σχολείου Καβάλας

«Παρ’ όλο που έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προετοιμασίες, η ματαίωση των εκδηλώσεων κρίνεται πλέον επιβεβλημένη»

«Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που λαμβάνει η πολιτεία για την αποτροπή μετάδοσης του κορoνοϊού σας ανακοινώνουμε με λύπη τη ματαίωση των εκδηλώσεων με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καβάλας από τις 07 έως τις 11 Μαΐου 2020. Παρ’ όλο που έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προετοιμασίες, η ματαίωση των εκδηλώσεων κρίνεται πλέον επιβεβλημένη.

Οι εκδηλώσεις μεταφέρονται για την επόμενη σχολική χρονιά και πιο συγκεκριμένα από τις 23 έως τις 26 Απριλίου 2021 ή από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2021. Η οριστικοποίηση των ημερομηνιών θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς 2020-21.

Σας ενημερώνουμε επίσης πως οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και στην ανάδειξη του ρόλου της μουσικής ως καθοριστικού στοιχείου στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους. Τιμώμενο πρόσωπο για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2021 θα είναι και πάλι ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά μιας και η συμμετοχή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και το ενδιαφέρον σας ήταν πραγματικά απερίγραπτο. Είκοσι τρία (23) εκπαιδευτικά ιδρύματα με χίλιους ογδόντα (1080) συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες μαρτυρούν την μεγάλη αγάπη που δείχνεται στην προσπάθεια μας εδώ και τέσσερα συνεχή χρόνια.

Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας

  1. Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
  2. Μουσικό Σχολείο Αθηνών
  3. Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
  4. Μουσικό Σχολείο Αργολίδας
  5. Μουσικό Σχολείο Άρτας
  6. Μουσικό Σχολείο Βόλου
  7. Μουσικό Σχολείο Δράμας
  8. Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας
  9. Μουσικό Σχολείο Καβάλας
  10. Μουσικό Σχολείο Καστοριάς
  11. Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
  12. Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
  13. Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
  14. Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας
  15. Μουσικό Σχολείο Σερρών
  16. Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
  17. Μουσικό Σχολείο Τρικάλων
  18. Μουσικό Σχολείο Χανίων

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού

  1. Asociacion de Innovacion Formaciony Empleo Para El Desarrollo Sostenible
  2. Agrupamento de Escolas de Paredes de Coura
  3. Istanbul Avrupa Arastirmalari Dernegi
  4. I.I.S.S. “Carlo Maria Carafa” Mazzarino
  5. Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Αγίας Πετρούπολης

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε, για την ουσιαστική στήριξη και αρωγή στη φετινή μας προσπάθεια, τους προσκεκλημένους μας κ.κ: Βαλτινό Γρηγόριο, Βρανούση Ντιάνα, Γιαμαλή Νικόλαο, Γκράβας Αλεξάνδρα, Καρβούνη Δημήτριο, Κωστάλα Αλέξη, Θεοδωράκη Μαργαρίτα, Μονεμβασίτη Γεώργιο, Νεοχωρίτου Σοφία, Παπαεμμανουήλ Γρηγόριο, Σταματέλο Παντελή, Τσιαμούλη Χρήστο, Τσιούρα – Δημοπούλου Έμυ, Vitor Manuelda Cunha Lima.

Τέλος εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας έναντι των φορέων που συνέδραμαν για την υλοποίηση των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων ΠΕ Καβάλας – Θάσου), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά και ευελπιστούμε πως θα μας τιμήσετε και την ερχόμενη σχολική χρονιά με τη συμμετοχή σας».