Και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ανεβαίνει στη διαδικτυακή «σκηνή»

Το «δικό μας» θέατρο «ανοίγει» το αρχείο του και μοιράζεται τις παραστάσεις του online για όλους εμάς που «μένουμε σπίτι» - «Πρεμιέρα» με Σεφέρη και Μαρία Χούκλη

Όπως πολλοί θεατρικοί οργανισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, το τελευταίο διάστημα προσφέρουν την ευκαιρία στα εκατομμύρια των θεατρόφιλων που βρίσκονται σε «καραντίνα» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις τους δωρεάν και διαδικτυακά, έτσι και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Καβάλας μπαίνει στο «παιχνίδι».

Με σύνθημα «Μένουμε σπίτι βλέποντας θέατρο!», το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ανοίγει το αρχείο του και παροτρύνει το κοινό να μείνει στο σπίτι απολαμβάνοντας δωρεάν παραγωγές-σταθμούς του ΔΗΠΕΘΕ και του Φεστιβάλ Φιλίππων, μία μέρα τη βδομάδα για 24 ώρες.




Κάθε Δευτέρα στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ στο YouTube, θα είναι διαθέσιμη μια διαφορετική παράσταση από το αρχείο του Θεάτρου. Πηγαίνοντας στο κανάλι θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση την ημέρα που έχει οριστεί.

Επισκεφθείτε το κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πατώντας εδώ

Η «πρεμιέρα» για αυτήν τη νέα πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ θα γίνει τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 με τη «συνέντευξη» του Γιώργου Σεφέρη-Χορηγού Αισιοδοξίας στη Μαρία Χούκλη, «Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη», που πρωτοανέβηκε στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων του 2016.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ στο YouTube από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 18:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Info

||Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη||
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Γκόνης
Σύνθεση κειμένου-Ερμηνεία: Μαρία Χούκλη
Ο ποιητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος και μελετητής του έργου του «δανείζει» τη φωνή του στον Γιώργο Σεφέρη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στις 9 Αυγούστου 2016 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας–Φάρος και στις 2 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά