«Στον βράχο της Παναγίας» με τη Ζωή Καρέλλη και τον Γιάννη Ρίτσο [βίντεο]

Στη χερσόνησο της Παναγίας, ο Θοδωρής Γκόνης απαγγέλλει ποίηση ελληνική και ο Άλκης Ζοπόγλου «ντύνει» τις λέξεις των ποιητών με ήχους που έρχονται «από μακριά»

Στην κορύφωση του Μεγαλοβδόμαδου, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αποτυπώνει την κορύφωση του Θείου Δράματος με ένα ακόμη κατανυκτικό βίντεο που ετοίμασαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Θοδωρής Γκόνης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Cosmopolis Άλκης Ζοπόγλου.

Η αρχή για την ψηφιακή -αλλά άκρως κατανυκτική- αυτή πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη [δείτε το βίντεο εδώ], ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 τη «σκυτάλη» παίρνουν δύο σπουδαίοι Έλληνες ποιητές.

Το «κάδρο» παραμένει σταθερό· Η χερσόνησος της Παναγίας με τα βράχια, τα δέντρα, την πλατεία, την εκκλησία. Αυτήν τη φορά, ο Θοδωρής Γκόνης διαβάζει το ποίημα της Ζωής Καρέλλη «Η Μεγάλη Πέμπτη» και την «Εαρινή Συμφωνία» του Γιάννη Ρίτσου, με τον Άλκη Ζοπόγλου να «κεντάει» στο κανονάκι ήχους που ξεκινούν από το Βυζάντιο και «φτάνουν» μέχρι το σήμερα.