«Ανοιχτό» και πάλι το Φρούριο της Καβάλας υπό τις «οδηγίες» του ΕΟΔΥ

Διαβάστε το ωράριο λειτουργίας του χώρου - Τι προβλέπεται για τις αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών αλλά και για μάσκες-αντισηπτικά

Το Φρούριο της Καβάλας άνοιξε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου 2020 τις πύλες του, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν το φρούριο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Το ωράριο αυτό θα ισχύει μέχρι το τέλος Μαΐου. Με νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύει για τους θερινούς μήνες.

Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για τη δική τους προστασία και την προστασία των γύρω τους. Τα μέτρα που πρέπει να τηρούν οι επισκέπτες είναι τα παρακάτω μέτρα:

  • Απόσταση 1,5 μέτρων κατ΄ ελάχιστο, τόσο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στην αναμονή για την έκδοση εισιτηρίου.
  • Αναμονή θα γίνεται σε συγκεκριμένες θέσεις με ειδική σήμανση
  • Ισχυρή σύσταση χρήσης μη ιατρικής μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος
  • Για τους ξεναγούς είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, όταν γίνεται οργανωμένη ξενάγηση με συχνή αντισηψία χεριών.

Από τις 25 Μαΐου 2020 τα αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων θα μπορούν να λειτουργούν, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα δοθούν, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας τους.