Cosmopolis 2020: Έφτασε η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων!

Η ανακαινισμένη Μεγάλη Λέσχη θα «ανοίξει» για πρώτη φορά τις πόρτες της για την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ που «επανέρχεται» ανανεωμένο

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του πλήρους προγράμματος του Cosmopolis 2020, παρουσία δημοσιογράφων τόσο από τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ όσο και από πανελλαδικά, αφού στην πόλη θα βρεθεί ειδικά για την περίσταση και ομάδα δημοσιογράφων από την Αθήνα [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων του Cosmopolis 2020 θα γίνει από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκη Αγγελίδη και, φυστικά, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ Άλκη Ζοπόγλου.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της πλήρως ανακαινισμένης Μεγάλης Λέσχης. Το εμβληματικό κτίριο της Καβάλας θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του ειδικά για την περίσταση, αφού τα προγραμματισμένα εγκαίνιά του είχαν αναβληθεί λόγω κορονοϊού.




Αν και τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν «διαρροές» μέρους του προγράμματος του Cosmopolis, το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στη Μεγάλη Λέσχη με το σύνολο των εκδηλώσεων να «ανεβαίνουν» την ίδια μέρα και στον επίσημο ιστότοπο του cosmopolisfestival.gr.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, το Cosmopolis 2020 θα διεξαχθεί από τις 16 Ιουλίου μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2020 με τις εκδηλώσεις να χωρίζονται σε τρεις ξεχωριστές ενότητες με διαφορετικό χαρακτήρα η κάθε μία:

CosmoHome | 16.07 – 20.08.2020

To Cosmopolis «μπαίνει» στα σπίτια και τις αυλές της συνοικίας της Παναγίας. «Μικρά» μουσικά σχήματα θα εμφανιστούν σε σπίτια ιδιωτών αλλά και σε σημεία της παλιάς πόλης όπως τα «Μπακαλάκια» ή το «Κυπαρίσσι», παρουσιάζοντας «μικρές» συναυλίες με ακουστικό ήχο και με ύφος από παραδοσιακό μέχρι κλασικό και ποπ-ροκ.

CosmoWorld | 27 – 30.08.2020

Η «καρδιά» του καλοκαιρινού Cosmopolis δεν θα χτυπήσει φέτος στη χερσόνησο της Παναγιάς, αλλά θα απλωθεί στο κέντρο της πόλης και την παραλία, με οκτώ συναυλίες (δύο ανά ημέρα) που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Καπνεργάτη και στον Λιμενοβραχίονα του «Απόστολος Παύλος».

Το CosmoWorld περιλαμβάνει ακόμα μία ενότητα παράλληλων εκδηλώσεων: CosmoYouth [Δράσεις για παιδιά και νέους], CosmoLights [Mapping Projection και διεθνής διαγωνισμός φωτισμού «επάνω» σε ιστορικά κτίρια της Καβάλας] και CosmoEvents [Δράσεις για όλους].

CosmoClassical | 06.11 – 05.12.2020

Η τελευταία ενότητα του Cosmopolis 2020 είναι αφιερωμένη στην κλασική μουσική και πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ενώ «μέσα» της εντάσσεται και το Φεστιβάλ Γ.Α. Παπαϊωάννου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο, μετά από χρόνια, στην παρουσίαση έργων του αείμνηστου Καβαλιώτη συνθέτη.