Τσέχοφ «από το σπίτι» ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας [βίντεο]

6 μικρές χιουμοριστικές ιστορίες του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα «δοσμένες» από την Κατερίνα Συμεωνίδου και Καβαλιώτες ηθοποιούς θα προβληθούν διαδικτυακά

Θέατρο από «το σπίτι μας» τιτλοφορείται η νέα πρωτοβουλία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας με την οποία εγκαινιάζει νέες, πρωτότυπες δράσεις στο «πνεύμα» της εποχής της πανδημίας του κορονοϊού.

Δράσεις από το «σπίτι του» υλοποιεί το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σπίτι του δεν μπορεί παρά να είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου». Η αρχή γίνεται με τον μεγάλο Ρώσο θεατρικό συγγραφέα Άντον Πάβλοβιτς Τσέχοφ:

«Θαυμάσιοι άνθρωποι» | 6 Μικρές χιουμοριστικές ιστορίες

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας μένει «στο σπίτι του» και βρίσκει την ευκαιρία –κρατώντας πάντα τις αποστάσεις– να παρουσιάσει (στο κανάλι του στο YouTube) 6 μικρά χιουμοριστικά κείμενα του Άντον Τσέχοφ, με τον τίτλο «Θαυμάσιοι άνθρωποι», τίτλο που «κλέψαμε» από μια επιστολή του προς την αδελφή του, Μαρία Τσέχοβα, «…Ύστερα απ’ το τσάι, συνεχίζω το γράμμα αυτό, που το είχα αφήσει γιατί ήρθε ο πάρεδρος, ο τύπος είναι ένα κράμα Νοζντριόφ, Χλεστακόφ [Λογοτεχνικοί ήρωες του Γκόγκολ.] και σκύλου. Μεθύστακας, παραλυμένος, ψεύτης, εκβιαστής, παραμυθάς, τελικά θαυμάσιος άνθρωπος…».

Με τα κείμενά του, με τις μικρές αυτές ιστορίες, ο Άντον Τσέχοφ καυτηριάζει μικροαστικές συνήθειες, επαγγελματικές κάστες, λαϊκές δυσειδαιμονίες, την κατάχρηση της εξουσίας, τη λογοκρισία και χίλια δυο άλλα μικρά και περίεργα, ενώ ταυτόχρονα δεν ξεχνά να γράφει και να νοσταλγεί την ανθρώπινη αθωότητα.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στις 21:00 και το κάθε βίντεο θα παραμένει διαθέσιμο στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για τρεις ημέρες.

Info

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Συμεωνίδου
Εικαστική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Βίντεο-Μοντάζ: Βασίλης Σόλας
Επιμέλεια-Σύνθεση κειμένων: Θοδωρής Γκόνης
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτης Κοντός, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου, Στεφανία Χονδράκη