ΣΦΓΤ: Οι μικροί ζωγράφοι «μετακομίζουν» στον Ζέφυρο

Επανέναρξη μετά την «καραντίνα» του κορονοϊού για το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής της Στέγης με υπεύθυνη την Ευγενία Παπαϊωάννου - Διαβάστε τις ώρες των τμημάτων και πώς να εγγράψετε το παιδί σας - Τα μαθήματα ξεκινούν!

Τα μαθήματα ζωγραφικής του Παιδικού Τμήματος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών με υπεύθυνη την πτυχιούχο ζωγράφο Ευγενία Παπαϊωάννου διέκοψε απότομα η καραντίνα… Τώρα, με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και ενόψει του «ανοίγματος» και των δημοτικών σχολείων, τα σύνθημα είναι ξανά ένα: «Ακονίστε τα μολύβια σας»!

Την προηγούμενη περίοδο, τα παιδιά Δημοτικού που συμμετείχαν στα μαθήματα ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής και διάφορα υλικά, όπως ξυλομπογιές και νερομπογιές, κατασκευές με χαρτόνι και μαλλί πλεξίματος, συζητήθηκαν έννοιες όπως η συμμετρία και η γραμμή του ορίζοντα κ.ά.

Το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής της ΣΦΓΤ με δασκάλα την Ευγενία Παπαϊωάννου ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να υποδεχτεί ξανά μικρούς και μεγαλύτερους καλλιτέχνες, μέσα στον άνετο χώρο του θερινού κινηματογράφου «Ζέφυρος» (δίπλα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας).

Τα μαθήματα στον φιλόξενο «Ζέφυρο» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα. Θα δημιουργηθούν δυο τμήματα:

  1. Α΄ τμήμα: ηλικίες 5 ως 8 χρονών | 18:30-19:30
  2. Β΄ τμήμα: ηλικίες 9 ως 12 χρονών | 19:30-20:30

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν ο καθένας τα υλικά του. Θα χρειαστούν μπλοκ σχεδίου και μπλοκ ακουαρέλλας, μολύβι, σβήστρα, ξύστρα, ψαλίδι, ξυλομπογιές, νερομπογιές και πλαστικό ποτηράκι».

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες στο 6945715881.

Η Ευγενία Παπαϊωάννου

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Βακαλό (2000-2003) και σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη (2004-2006) στην Αθήνα. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των περιοδικών μόδας ως fashion stylist [Harper’s Bazaar, KΛIK, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΒΗΜΑdonna, CELEBRITY, Pink Woman, Icons Traveller’s, Style FAQ]. Συνεργάστηκε με σχεδιαστές μόδας και επιμελείται fashion shows, video clips, βιτρίνες καταστημάτων. Διετέλεσε επικεφαλής 20μελούς ομάδας backstage στο 2ο Hellenic Fashion Week στο Ζάππειο Μέγαρο. Εργάστηκε στην εταιρία ενδυμάτων P&R Fashion (Anna Riska) ως σχεδιάστρια μόδας.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Αθήνα, Πάρο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και στο πρώτο Fringe Festival στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας το 2011 (Color me Human), την οποία παρουσίασε και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011.

Διδάσκει ζωγραφική και σχέδιο σε παιδιά και ενήλικες. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία σε συνεργασία με τις διαδικτυακές Εκδόσεις Σαΐτα. Από το 2008 κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, αξεσουάρ και τα γνωστά παιδικά τσαντάκια Toy Bags by eugenie. Επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια στις θεατρικές παραστάσεις της ομάδας μετΑΜΦΙΕΣΗ (Μανωλάκης ο βομβιστήςΓυναίκα από παλιά).