Στην Παλιά Μουσική ακούστηκαν οι πρώτες νότες του Cosmopolis 2020 [βίντεο-φωτογραφίες]

Ένα ακορντεόν και ένα βιολοντσέλο «πλημμύρισαν» τον εσωτερικό χώρο του μνημείου και «καλωσόρισαν» τη δημοσιογραφική αποστολή

Το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Cosmopolis 2020 παρουσιάστηκε επίσημα το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020 από τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκη Αγγελίδη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ Άλκη Ζοπόγλου [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ].

Τη συνέντευξη Τύπου στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ αλλά και μια ομάδα δημοσιογράφων που «πέταξαν» από την Αθήνα στην Καβάλα [διαβάστε περισσότερα εδώ] για να «καλύψουν» δημοσιογραφικά το γεγονός για τα Μέσα όπου εργάζονται [BHMAgazino, Κουτί της Πανδώρας, Πρώτο Θέμα, Documento, ΕΡΤ, 958 κ.ά.].

Ειδικά για την εξ Αθηνών δημοσιογραφική αποστολή, το Cosmopolis 2020 διοργάνωσε το βράδυ της ίδιας μέρας ένα pre-show, μια «μικρή» συναυλία στην Παλιά Μουσική με το ντουέτο Tales From the Box οι οποίοι και έδωσαν στους παρευρισκόμενους μία πρώτη «γεύση» του φεστιβάλ.




Ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και η Στέλλα Τέμπρελη στο βιολοντσέλο, εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την εξαιρετική ακουστική του επιβλητικού μνημείου και «πλημμύρισαν» τον χώρο με αιθέριες μελωδίες παρμένες από το κλασικό, το σύγχρονο αλλά και το παραδοσιακό ρεπερτόριο.

Επισημαίνεται ότι οι Tales From the Box είναι μία από τις επίσημες συμμετοχές στο πρόγραμμα του Cosmopolis 2020 και πρόκειται να εμφανιστούν στις 30 Ιουλίου 2020, στην «Καρυδιά» [οδός Φειδίου 24 στην Παναγία] στο πλαίσιο της ενότητας CosmoHome.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Cosmopolis 2020 πατώντας εδώ

Οι δημοσιογράφοι έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο από τις ερμηνείες των Tales που είχαν την τύχει να ακούσουν όσο και από την αισθητική του μνημείου το οποίο έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά.

Η αθηναϊκή αποστολή «κινείται» στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή από την Τετάρτη 27 Μαΐου και η παρουσία τους εδώ δεν περιορίστηκε μόνον στην «κάλυψη» του Cosmopolis, αλλά και στην ευρύτερη «γνωριμία» τους με τον τόπο, αφού ξεναγήθηκαν τόσο στο ιστορικό κέντρο όσο και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων, επισκέφτηκαν οινοποιεία της περιοχής αλλά και μουσεία και πολιτιστικούς χώρους.

Δείτε βίντεο από τη συναυλία των Tales From the Box στην Παλιά Μουσική