Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας: Μεγάλη δωρεά από τον Καβαλιώτη δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδόπουλο [φωτογραφίες]

Εκατοντάδες βιβλία, εφημερίδες και πολύτιμα τεκμήρια της Ιστορίας της Καβάλας «πλημμύρισαν» τους διαδρόμους της Βιβλιοθήκης - Διαβάστε τι περιλαμβάνει η δωρεά

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 ολοκληρώθηκε η παραλαβή μιας μεγάλης δωρεάς που δέχθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Πρόκειται για την προσωπική βιβλιοθήκη του Καβαλιώτη δημοσιογράφου Ευάγγελου Παπαδόπουλου ο οποίος ζει στην Αθήνα.

Η συλλογή περιλαμβάνει την τοπική Εφημερίδα «Ημερολόγιο» των ετών 1968-1990 που έρχεται να καλύψει τα κενά του υπάρχοντος αρχείου Τοπικού Τύπου που διατηρεί η Βιβλιοθήκη, εφημερίδες αθηναϊκές, εκατοντάδες βιβλία διαφόρων κατηγοριών και περιοδικά, τοπικές εκδόσεις, εγκυκλοπαίδειες και το σπάνιο τεκμήριο του Κώδικα Δημογεροντίας των ετών 1895-1908, το οποίο παρέλαβε η Βιβλιοθήκη τον Οκτώβριο του 2109.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης επισημαίνει πως «πρόκειται για μία αξιόλογη δωρεά ενός συμπολίτη μας, που ποτέ δεν έκοψε δεσμά με τα πάτρια εδάφη. Ευχαριστούμε εγκάρδια τον κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο για την ευγενική του πρόθεση και του ευχόμαστε να είναι υγιής και πολυγραφότατος».