Τετ-α-τετ της Λίνας Μενδώνη με τον Θοδωρή Γκόνη στην Καβάλα

Τι συζήτησαν η υπουργός Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας-Θετικός ο απολογισμός της συνάντησης-Τι υποσχέθηκε η Λίνα Μενδώνη στον Θοδωρή Γκόνη

Μια καθόλα εποικοδομητική συνάντηση είχε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη, στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψης της υπουργού στην Καβάλα και συγκεκριμένα στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, εντάσσοντας, μάλιστα η ίδια προσωπικά στο πρόγραμμά της την εν λόγω συνάντηση, απευθύνοντας πρόσκληση στον κ. Γκόνη με αφορμή το ιδιαίτερο -και δια προσωπικής της δήλωση- ενδιαφέρον της για το Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η κ. Μενδώνη έδειξε, επίσης, προσωπικό ενδιαφέρον για το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματοςτο οποίο, παρεμπιπτόντως, χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από το υπουργείο και θα φιλοξενηθεί και φέτος στις Κρηνίδες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων, υποσχόμενη ότι θα έρθει να παρακολουθήσει μέρος των δράσεων του Εργαστηρίου, σημειώνοντας και τις σχετικές ημερομηνίες.

Επίσης, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα-Ένας Πολιτισμός», μέρος του οποίου αποτελεί η συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με τίτλο «Η Φυλλάδα του Μεγάλου Αλέξανδρου» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, η κ. Μενδώνη υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα συνδράμει με ακόμη 10.000 ευρώ αυτήν τη δράση, ώστε να φιλοξενηθεί σε περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας.

Όσον αφορά το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ, η υπουργός αναφέρθηκε στην προγραμματική σύμβαση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί πριν από τον Δεκέμβριο του 2020, ήτοι πριν από τη λήξη της, με την κ. Μενδώνη να συμφωνεί με τον κ. Γκόνη ότι η νέα προγραμματική σύμβαση θα πρέπει να διευκολύνει τη λειτουργία των ΔΗΠΕΘΕ.

Όσον αφορά το «επιμύθιο» της συνάντησης, η υπουργός έδειξε να είναι ενήμερη για τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, αλλά και για την ιστορία του Φεστιβάλ Φιλίππων, μια ενημέρωση την οποία εμπλούτισε με συνεχείς ερωτήσεις προς τον κ. Γκόνη για το μέλλον τους και τον προγραμματισμό των δράσεών τους.