Η Καβάλα των χρωμάτων, των αρωμάτων και της μουσικής παρουσιάστηκε στην Αθήνα [Φωτογραφίες]

Ο προορισμός Καβάλα – Η γαλάζια πόλη συστήθηκε στα ΜΜΕ της Αθήνας, σε μια εκδήλωση που συμμετείχε και ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020 σε έναν φιλόξενο χώρο στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, η δημοσιογραφική παρουσίαση του Τουριστικού αποθέματος του προορισμού «Καβάλα – Η γαλάζια πόλη», σημαντικό μέρος του οποίου αποτελούν και οι πολιτιστικές δράσεις όπως αυτή του Φεστιβάλ Cosmopolis 2020.

Την εκδήλωση προλόγισε, καλωσορίζοντας θερμά τους προσκεκλημένους, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτης Αγγελίδης παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού και ειδικά για φέτος μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.

Επίσης ανακοίνωσε το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου Καβάλας όπου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας  προσφέρονται 45 πακέτα 4 διανυκτερεύσεων έκαστο για να πραγματοποιήσουν δωρεάν τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές οι ακούραστοι προστάτες της δημόσιας υγείας, οι νοσηλευτές και οι ιατροί των νοσοκομείων αναφοράς της χώρας μας για τον covid-19.

Μετά ακολούθησε η Μαριάνθη Καπαράκη, Υπεύθυνη γραφείου Αθηνών του ταξιδιωτικού γραφείου TOP KINISIS, παρουσιάζοντας το καινοτόμο τουριστικό πρόγραμμα που προέκυψε μετά από την συνεργασία του γραφείου με τον Δήμο Καβάλας και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός της ευνοϊκής πολιτικής εξόφλησης, ήτοι εξόφληση σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις, για κάποιον που θα επιλέξει οποιοδήποτε ταξιδιωτικό προϊόν για να πραγματοποιήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Καβάλα, καθώς και στις δωρεάν παροχές που προσφέρονται από τον Δήμο Καβάλας όπως δωρεάν είσοδοι στο Φρούριο και στο Μουσείο Καπνού και δωρεάν καθημερινές πηλοθεραπείες στο Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε Έλληνες όσο και σε Κύπριους πολίτες καθώς το TOP KINISIS είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Κύπρου.

Τον γύρο των παρουσιάσεων έκλεισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  Άλκης Ζοπόγλου ο οποίος παρουσίασε την ιδέα, την δομή και το πρόγραμμα του φετινού ανανεωμένου Φεστιβάλ Cosmopolis2020.

Την παρουσίαση της Καβάλας, τίμησαν με την παρουσία τους ένας μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων από έγκριτα Μέσα τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου τύπου, όπως ενδεικτικά από Real News, Ελεύθερος Τύπος, Καθημερινή, Βραδινή, Ναυτεμπορική, Tourismtoday.gr, money-tourism.gr, TravelDailyNews, Πρώτο Θέμα, ΕΡΤ, Lifo, Airnews, κα.

H εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος του πολύ σημαντικού και στοχευμένου προγράμματος Τουριστικής Προβολής, όπως αυτό αναμορφώθηκε, ώστε αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και το νέο περιβάλλον που δημιούργησε η υγειονομική κρίση των τελευταίων μηνών και οι επιπτώσεις της στην φετινή τουριστική περίοδο.