«Συναντώντας τη Μητέρα Γη» με τον Χάρη Κακαρούχα σε Όλυμπο, Λειβαδίτη και Τζουμέρκα

H «δικιά μας» Serotonin της Μαρίας Αργυρίου διοργανώνει καλοκαιρινά σεμινάρια φωτογραφικής πρακτικής - Διαβάστε πώς μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε

ΗSerotonin cultural events management σε συνεργασία με την insight photo consious photography workshops διοργανανώνουν καλοκαιρινά σεμινάρια φωτογραφικής πρακτικής με τον Χάρη Κακαρούχα, με θέμα “Συναντώντας τη Μητέρα Γη”.

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Ιδιαίτερα στις μέρες της ιικής απειλής, η φύση μπορεί να μας προσφέρει ένα ασφαλές τόπο ουσιαστικής ίασης. Μέσα από την επαφή και σύνδεση μαζί της μπορούμε να βιώσουμε ένα αίσθημα γαλήνης ως μια κατάσταση ηρεμίας και περισυλλογής, το οποίο είναι αναζωογονητικό σε σχέση με τα αποτελέσματα του άγχους που προκαλούνται από τους διάφορους λόγους της καθημερινότητά μας.

Ένας τρόπος να σχετιστούμε με την φύση είναι η τέχνη. Στην περίπτωση μας η φωτογραφική τέχνη.

Το σεμινάριο υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της φωτογραφικής διαδικασίας. Σα δημιουργοί ξεφεύγουμε από το μηχανικό ‘κυνήγι’ της φωτογραφίας (συχνά κρυμμένοι πίσω από τον φακό της μηχανής) σε μια ουσιαστική σχέση με το ‘άλλο’. Μέσα από αυτή τη σχέση που είναι ξεχωριστή για τον καθένα ‘συμβαίνουν’ οι φωτογραφίες.

9-12 Ιουλίου 2020, Όλυμπος / Καταφύγιο Δημ. Μπουντόλας (Θέση Σταυρός)
30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου, Λειβαδίτης / Δασικό Χωριό Ερύμανθου
22-29 Αυγούστου, Τζουμέρκα / Ορεινό καταφύγιο Μελισσουργών

Στο σεμινάριο θα σταθούμε στον τρόπο που φωτογραφίζουμε και στον τρόπο που επιλέγουμε τις φωτογραφίες μας. Μέσα από βιωματικές και διαλογιστικές ασκήσεις που ενθαρρύνουν την έκφραση, την όξυνση της ευαισθησίας και τον πειραματισμό, καλούμαστε να συνδεθούμε με τον τόπο, την εικόνα και ταυτόχρονα να ανακαλύψουμε το προσωπικό μας βλέμμα. Με καθημερινή ανασκόπηση της δουλειάς που γίνεται κατά την διάρκεια της μέρας. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικειότητας και υποστήριξης.

Το κόστος των τετραήμερων σεμιναρίων είναι 70€ για Όλυμπο και Λειβαδίτη και 150€ για Τζουμέρκα. Υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης τις δύο μέρες του ΣΚ ή για 4 μέρες αντίστοιχα, με το 1/2 του κόστους. Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν παραπάνω από ένα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί έκπτωση 20% στο ή στα επόμενα. Επίσης παρέχετε έκπτωση 20% για όλα τα μέλη της insghtphoto community.

Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει ειδικές τιμές διαμονής και γευμάτων για τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων. Επίσης θα τηρηθούν με απόλυτη αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρστασίας για το Covid19 τόσο κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε υπαίθριους χώρους, όσο και σε όλα τα μέρη διαμονής.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής και την κράτηση της θέσης, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί:

α) Nα συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής την οποία μπορούν κατεβάσουν από τον ακόλουθο σύνδεσμο και να την αποστείλουν με mail στο [email protected]

β) να καταβάλουν προκαταβολή το 50% του κόστους των σεμιναρίων. Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία: Μαρία Αργυρίου στο 6976 600 172 ή με messenger.