Θοδωρής Γκόνης και Φεστιβάλ Φιλίππων στα «χνάρια» του Μεγαλέξανδρου [φωτογραφίες]

Στην παλιά πόλη ξεκίνησαν οι πρόβες για την καλοκαιρινή συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του ΚΘΒΕ

Στις 8 Αυγούστου 2020, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, πέντε ταλαντούχοι ηθοποιοί, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, θα «ζωντανέψουν» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη το λαϊκό ανάγνωσμα του 17ου αιώνα «Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου».

Εδώ και λίγες μέρες, οι συντελεστές της νέας καλοκαιρινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχουν «μετακομίσει» στη συνοικία της Παναγίας και συγκεκριμένα στο κτίριο του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Εκεί έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για την παράσταση που θα παρουσιαστεί στους Φιλίππους αλλά και, λίγες μέρες πριν, στις 24 Ιουλίου 2020, στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών.

Τη «Φυλλάδα» θα ερμηνεύσουν η Ελένη Μαβίδου, η Έλενα Μεγγρέλη, η Στεφανία Χονδράκη, ο Δημήτρης Κοντός και ο Δημήτρης Μανδρινός υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Γκόνης είχε για πρώτη φορά καταπιαστεί με τη «Φυλλάδα» το 2015, όταν στην επετειακή τότε διοργάνωση του Φεστιβάλ Φιλίππων και στο πλαίσιο της ενότητας «Οι 7 Άγγελοι των Φιλίππων», είχε παρουσιάσει το έργο στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου σε μια παράσταση που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Λυδία Φωτοπούλου και η Φιλαρέτη Κομνηνού.