Οι πρώτες φωτογραφίες από την κατά Θοδωρή Γκόνη «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου»

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Καβαλιώτης φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης απαθανατίζει την παράσταση που θα παρουσιαστεί σε Αιγές, Φιλίππους και Θεσσαλονίκη

Ηπαράσταση του Θοδωρή Γκόνη «Η Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» που είναι βασισμένη στις υπάρχουσες εκδόσεις της Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου και σε κείμενα των Πλούταρχου και Αρριανού, θα παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Όλες οι εκδηλώσεις του νέου αυτού θεσμού προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο του κάθε αρχαιολογικού χώρου. Φυσικά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του φετινού καλοκαιριού υποχρεωτική είναι και η προκράτηση θέσης.

Η παράσταση «ψήνεται» αυτές τις μέρες στην Καβάλα, με τις πρόβες να διεξάγονται καθημερινά στη συνοικία της Παναγίας, στο κτίριο και το προαύλιο του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας [διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδώ].

Τη φωτογράφιση της παράστασης και του προωθητικού της υλικού έχει αναλάβει ο διεθνώς καταξιωμένος φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης με τα πρώτα «καρέ» να δημοσιεύονται από την AthensVoice.

Παραστάσεις

Αιγές – Βασιλικοί Τάφοι: Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων: Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης: Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Συντελεστές

Σύνθεση κειμένου: Γλυκερία Μπασδέκη σε συνεργασία με τον Θοδωρή Γκόνη
Μεταγραφή αρχαίων κειμένων: Γλυκερία Μπασδέκη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Γκόνης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Κοντός, Ελένη Μαβίδου, Δημήτρης Μανδρινός, Έλενα Μεγγρέλη, Στεφανία Χονδράκη
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κυραναστάσης, Στέφανος Παρασκευάς
Επιστημονική σύμβουλος: Αγγελική Κοτταρίδη