Προκλητική και προσβλητική η στάση της ΕΤΑΔ απέναντι στην πόλη και τον Πολιτισμό

Η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας το εξωφρενικό ποσό των 600 ευρώ για να παραχωρήσει χώρο για μία... συνέντευξη Τύπου!

Το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Καθώς το Φεστιβάλ επρόκειτο φέτος να έχει για θεματική του «Τα κλειστά κτίρια της πόλης» -ένα project που τελικά δεν μπόρεσε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών να πραγματωθεί παρά μόνον ένα μέρος του και θα ολοκληρωθεί το 2021- βούληση της διοργάνωσης ήταν η συνέντευξη Τύπου να πραγματοποιηθεί στην αυλή των παλιών δικαστηρίων της Καβάλας.

Το κτίριο του παλιού Πρωτοδικείου Καβάλας έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ) όπου και απευθύνθηκε ο Δήμος Καβάλας για να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια.




Η ΕΤΑΔ απάντησε ότι για να παραχωρήσει τον χώρο για δύο (2) ώρες, θα πρέπει ο Δήμος να καταβάλλει στο Ταμείο το ποσό των… 600 ευρώ! Ευλόγως, η αξίωση αυτή της ΕΤΑΔ θεωρήθηκε το λιγότερο παράλογη και έτσι η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ Φιλίππων πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, στον Φάρο της Παναγίας.

Θα πρέπει να συμπληρωθεί ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων ο διεθνώς καταξιωμένος Καβαλιώτης φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης υλοποιεί ένα νέο φωτογραφικό project με θέμα τα «κλειστά κτίρια» της Καβάλας. Όταν ζητήθηκε από την ΕΤΑΔ η άδεια να «μπει» ο καλλιτέχνης μέσα στα παλιά δικαστήρια για να φωτογραφίσει τους χώρους, η Διοίκηση της Εταιρίας απλά… αρνήθηκε!