Cosmopolis και Φεστιβάλ Φιλίππων δεν «απειλούνται» από τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο Καβάλας για τα δύο Φεστιβάλ και ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν-Η «αδιάλλακτη στάση» της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα, ο «ανοιχτός δρόμος» για τη μόνιμη εγκατάσταση της λαϊκής στην Καλαμίτσα και τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ

Μετά τις απαγορεύσεις των πανηγυριών και των μαζικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ), εύλογο ήταν να δημιουργηθούν φόβοι και για τη διεξαγωγή των Φεστιβάλ.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας -το οποίο διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά «επέστρεψε» εν μέρει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου με την παρουσία ορισμένων συμβούλων- το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020 ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας, Γιώργος Γουνελάς, έθεσε το ερώτημα στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη για το αν επηρεάζονται τα δύο μεγάλα Φεστιβάλ της Καβάλας, το Φεστιβάλ Cosmopolis και το Φεστιβάλ Φιλίππων από την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση των πανηγυριών.

Ο κ. Μουριάδης απάντησε ότι και τα δύο Φεστιβάλ θα διεξαχθούν κανονικά, αλλά θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες: Οι θεατές δεν θα είναι όρθιοι κατά τις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ, αλλά θα κάθονται σε καρέκλες οι οποίες θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρου, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θεατών.

«Η ΕΤΑΔ δεν σηκώνει τηλέφωνα ούτε σε υπουργούς»

Όσον αφορά τη στάση της ΕΤΑΔ για το θέμα της Καλαμίτσας, ο δήμαρχος Καβάλας σχολίασε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και να τηρεί αδιάλλακτη στάση, λέγοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι οι υπηρεσιακοί της παράγοντες «δεν καταδέχτηκαν να σηκώσουν το τηλέφωνο ούτε στον βουλευτή, Μακάριο Λαζαρίδη, αλλά ούτε και στον υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο».

Σκέψεις για μόνιμη εγκατάσταση της λαϊκής αγοράς στην Καλαμίτσα

Για ακόμη μια φορά τέθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος το θέμα της λαϊκής αγοράς, η οποία λόγω κορονοϊού πραγματοποιείται προσωρινά «εξ ημισείας» τόσο στο Φάληρο όσο και στην Καλαμίτσα. Μάλιστα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΑΠ, Βαγγέλης Παππάς, δήλωσε ότι ίσως είναι μια ευκαιρία για τη μόνιμη εγκατάσταση της λαϊκής στην Καλαμίτσα, με τον δήμαρχο Καβάλας να μην αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λαμβάνοντας και ο ίδιος, όπως είπε, θετικά σχόλια από τους καταναλωτές.

Παράπονα για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συνεργασία για την Καβάλα, Νίκος Ξανθόπουλος, μετέφερε τα παράπονα επιβατών για τα ελάχιστα και αραιά δρομολόγια των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας προς το Περιγιάλι, αλλά και προς άλλες περιοχές της Καβάλας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, λέγοντας, μάλιστα, ότι κάποιοι επιβάτες επικοινώνησαν με το ΚΤΕΛ για να εκφράσουν το παράπονό τους, λαμβάνοντας την απάντηση ότι «και αυτά που σας έχουμε πολλά είναι», όπως μετέφερε στο Σώμα ο κ. Ξανθόπουλος, με τον δήμαρχο Καβάλας να δηλώνει ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί παράπονα για τα λίγα δρομολόγια των δρομολογίων, κάτι το οποίο θα μεταφερθεί στη διοίκηση του ΚΤΕΛ.