«Κωνσταντίνος Καβάφης | Όνειρο» στο Φρούριο της Καβάλας

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο νέο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» - Εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν και η προκράτηση θέσης υποχρεωτική

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο», σε σύλληψη-σύνθεση Θοδωρή Οικονόμου, στο πλαίσιο του νέου  προγράμματος  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»,  που περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ο Θοδωρής Οικονόμου, μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, συνθέτει έναν μοναδικό, ονειρικό κόσμο με αφορμή το έργο του αλεξανδρινού ποιητή Κωσταντίνου Καβάφη.

Η παράσταση «Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο» θα παρουσιαστεί στο Φρούριο Καβάλας την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 21.30.

Σε έναν χώρο ρευστό, όπου η μουσική λειτουργεί σαν μια λίμνη, ταξιδεύει ένας θίασος από γεννήματα της φαντασίας μας, που αναπολούν, οραματίζονται, μας συμβουλεύουν, αποκαλύπτοντάς μας μνήμες που ο ποιητής αντλεί από το παρελθόν και αποθέτει στο παρόν, ενίοτε ως προειδοποίηση για τα μελλούμενα. Η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου έρχεται να ακουμπήσει με τρόπο λιτό μα και καίριο στο ποιητικό σύμπαν του Καβάφη δημιουργώντας ένα ζωντανό παιχνίδι αισθήσεων.

Συντελεστές
Σύλληψη-Σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Βλασσόπουλος
Ερμηνεύουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Στέλλα Αντύπα, Γιώργος Καύκας, Θοδωρής Οικονόμου, Κωνσταντίνος Ράπτης, Πέτρος Σταμέλος, Γεωργία Συλλαίου.

Φρούριο Καβάλας
Κυριακή 19 Ιουλίου, στις  21:30

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/
Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν και στηρίζουν αφιλοκερδώς τις εκδηλώσεις Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200.