63ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Έναρξη με μέτωπο στη μουσική και στη θάλασσα [φωτογραφίες]

Με τη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Θάλασσα, θαλασσάκι μου» από την Καβαλιώτικη χορωδία «Προνόμιον» στον χώρο του Τελωνείου, δίπλα στη θάλασσα, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων

Με τη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Θάλασσα, θαλασσάκι μου» από την Καβαλιώτικη χορωδία «Προνόμιον» υπό τη διεύθυνση του Κώστα Κατιώνη, ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου στον χώρο του Τελωνείου, δίπλα στη θάλασσα, οι εκδηλώσεις του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η Καβάλα ανήκει στη θάλασσα, το Φεστιβάλ σχεδόν κάθε χρόνο αναζητεί το επίνειό του και έτσι και φέτος, πνεύματος θέλοντος και… λιμενικού επιτρέποντος, ξεκίνησε από τη θάλασσα, δίπλα στα καΐκια και λουσμένο από την αύρα του νοτιά.

Το σκηνικό χορηγία της Φύσης και το soundtrack έτοιμο από καιρό: Κίνησ’ η βαρκούλα,(Κανόνας του Β. Α. Μότσαρτ), Βαρκαρόλα  (Στ. Ξαρχάκου-Β. Γκούφα), Ήταν ένα μικρό καράβι (Παρ. Γαλλικό), Καράβι- καραβάκι (Δημ. Σκύρου. χορ. επεξ. Κ. Κατιώνης), Η ψαρόβαρκα (Διον. Λαυράγκας-Ι. Πολέμης) και Μαύρος αχινός (Φ. Σιώτας-Θ. Γκόνης. τραγ. Λ. Ασωνίτου) μερικά μόνον από τα άσματα τα οποία ακούστηκαν.

Και ο κόσμος εκεί, διαχρονικά λάτρης των ταξιδιών του Φεστιβάλ, με μάσκα ή χωρίς, γύρισε για μια και μόνον φορά πλάτη στη θάλασσα για να ταξιδέψει στο πέλαγος της μελωδίας-υμνητή των κυμάτων και των λυτρωτικών (ανα)στεναγμών

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Διαβάστε [εδώ] αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ