Cosmopolis 2020: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό για το CosmoLights

Καθιερωμένοι καλλιτέχνες του Projection Mapping από όλο τον κόσμο έχουν ήδη καταθέσει τα portfolio τους θέλοντας να «ζωγραφίσουν» με τα φώτα τους το κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας

Hπρώτη έκδοση του CosmoLights θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Cosmopolis 2020, από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου 2020. Δημιουργικοί σχεδιαστές projection mapping από όλο τον κόσμο έχουν ήδη κληθεί να λάβουν μέρος, προκειμένου να συνδέσουν την ιστορία και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της Καβάλας με ένα μοναδικό θέαμα.

Οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν διεθνή διαγωνισμό projection mapping στην Καβάλα και να παρουσιάσουν το έργο τους σε μια από τις πιο παραδοσιακές και σημαντικές τοποθεσίες της πόλης, στο κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη.




Και ενώ η διορία των συμμετοχών στον διεθνή διαγωνισμό «εκπνέει» στις 10 Αυγούστου 2020, ήδη έχουν κατατεθεί 24 προτάσεις από όλο τον κόσμο, με τον αριθμό να ξεπερνάει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών.

Για να «δείξουν» τη δουλειά τους στην Καβάλα, στο πλαίσιο του CosmoLights, έχουν καταθέσει τα portfolio τους σημαντικοί «μετρ» του Projection Mapping από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Μαρόκο, Ταϊβάν, Μεξικό, Κολομβία, Αίγυπτο, Τουρκία, Βραζιλία αλλά και Ελλάδα, ανεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας αλλά και των προσδοκιών όλων για αυτό που θα «ζήσουμε» σε έναν μήνα από σήμερα…

Τι είναι το Projection Mapping

Το 3D Projection Mapping είναι η μέθοδος με την οποία ένα 3D video προβάλλεται σε ένα επίπεδο δύο διαστάσεων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και κάνει ολόκληρα κτίρια να αλλάζουν σχήματα, χρώματα, να γκρεμίζονται και να χτίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου 2020. Οι 3 φιναλίστ του διαγωνισμού, οι οποίοι θα επιλεγούν από το κοινό και τους επιμελητές του φεστιβάλ, θα λάβουν ο καθένας ένα βραβείο.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει το Μεγάλο Βραβείο 1.500€. Η δεύτερη και η τρίτη θέση θα λάβουν 1.000€ και 500€ αντίστοιχα.