Σταύρος Ξαρχάκος: Παρουσιάζει 5 λαϊκές μορφές «με τρόπον εντόνως ερωτικόν» [φωτογραφίες]

Ο μεγάλος συνθέτης και μαέστρος διευθύνει 7μελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ και μας ταξιδεύει στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων σ’ ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη και Βαμβακάρη

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το ξεχωριστό και σπάνιο αφιέρωμα «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», που ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας.

Πρόκειται για μία μοναδική μουσική παράσταση, γεμάτη εικόνες, εντάσεις και στιγμές, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά και αποθεώθηκε από το κοινό στον εορτασμό των δέκα χρόνων λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης και συνεχίστηκε με μία μεγαλειώδη και sold out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, που συγκλόνισε περισσότερους από 4.000 θεατές και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο Mαέστρος, διευθύνοντας επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, θα μας χαρίσει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.

Με ήχους αγαπημένους και μελωδίες που μας έχουν στιγματίσει και έχουν χαράξει ανεξίτηλη πορεία μέσα στον χρόνο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το συγκλονιστικό μουσικό αφιέρωμα, «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», για μια μόνο συλλεκτική παράσταση που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Την επταμελή ορχήστρα απαρτίζουν οι διακεκριμένοι μουσικοί:
Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο)
Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν)
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα)
Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα)
Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο)
Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς)
Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς)

Σταύρος Ξαρχάκος «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν»
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Σάββατο 1 Αυγούστου, ώρα 21.00
Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της συναυλίας.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο.
Τιμές εισιτηρίων: 18 € Γενική Είσοδος
Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.
Κρηνίδες: Café «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090
Δράμα: «Americanino» Γ. Παπανδρέου 30, Τηλ. 2521058206
Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777
Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.