Πρεμιέρα για τη «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» στις Αιγές [φωτογραφίες]

Η «πρώτη» της καλοκαιρινής συμπαραγωγής ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας-ΚΘΒΕ που θα δούμε και στους Φιλίππους

Στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020 η πρεμιέρα της νέας καλοκαιρινής συμπαραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

«Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου», μια παράσταση με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη αναμένεται να παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων αλλά και στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020.

Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας και Τρανός, αδελφός της γοργόνας. Ο Αλέξανδρος του Αρριανού και ο Αλέξανδρος του Πλούταρχου. Ο Αλέξανδρος στην κορυφή και ο Αλέξανδρος στα βάραθρα.

Βασισμένη στη λαϊκή «παραμυθία» της «Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου», της θρυλικής ιστορίας του βίου, των άθλων και των ταξιδιών του μεγάλου Μακεδόνα που δημιούργησε η λαϊκή φαντασία αιώνες μετά τον θάνατό του, αλλά και στους ντέντεκτιβ ιστορικούς Αρριανό και Πλούταρχο, πρόκειται για μια συνάντηση με τον πιο γνωστό άγνωστο Οικουμενικό. Η επίσημη ιστοριογραφία συνομιλεί με μύθους, θρύλους, μοιρολόγια και εμβατήρια στο πατρογονικό των Αιγών, το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και το Θέατρο Δάσους.

Οι συντελεστές

Σύνθεση κειμένου: Γλυκερία Μπασδέκη σε συνεργασία με τον Θοδωρή Γκόνη
Μεταγραφή αρχαίων κειμένων: Γλυκερία Μπασδέκη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Γκόνης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Επιστημονική σύμβουλος
Αγγελική Κοτταρίδη
Φωτογραφίες: Στράτος Καλαφάτης
Ηθοποιοί: Δημήτρης Κοντός, Ελένη Μαβίδου, Δημήτρης Μανδρινός, Έλενα Μεγγρέλη, Στεφανία Χονδράκη
Μουσικοί: Δημήτρης Κυραναστάσης, Στέφανος Παρασκευάς