Cosmopolis 2020: Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες του Αυγούστου

Χάικ Γιαζιτζιάν & Αλέξανδρος Παρχαρίδης, Χειμερινοί Κολυμβητές, Δημήτρης Μυστακίδης και Μαρίνα Σάττι στο πάρκο Φαλήρου: Διαβάστε πώς μπορείτε να κρατήσετε από τώρα μια θέση

Με ανάρτηση στην επίσημη Σελίδα του Cosmopolis Festival στο facebook η διοργάνωση έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τις τέσσερις συναυλίες του CosmoWorld που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 27 έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 στο πάρκο Φαλήρου.

Η είσοδος για όλες τις συναυλίες κοστίζει 12 ευρώ και το κοινό μπορεί να αγοράζει το εισιτήριό του είτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Cosmopolis είτε φυσικά από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας [πρώην περίπτερο ΕΟΤ] στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι οι συναυλίες του CosmoWorld, δείτε βίντεο από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και πατήστε τα αντίστοιχα links για να αποκτήσετε το εισιτήριό σας:

Αρμενία-Πόντος ||| 27 Αυγούστου 2020 @22:30

Μαύρη Θάλασσα, μύριες φυλές, μύριες γλώσσες, μία θάλασσα. Τα νερά της Μαύρης Θάλασσας χωρίζουν την Ανατολική Ευρώπη από τη Δυτική Ασία. Ενώνουν όμως τις ανάσες και τα τραγούδια πολλών λαών στις ακτές της. Στα χώματα που βρέχει η Μαύρη Θάλασσα, πολλές εθνότητες έζησαν και συνεχίζουν να ζουν στους αιώνες. Στα βουνά του Καυκάσου συνυπάρχουν μέχρι σήμερα διαφορετικές κουλτούρες εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Δύο πολιτισμικά κομμάτια αυτού του όμορφου ψηφιδωτού των πολιτισμών, την Αρμενία και τον Πόντο,έρχονται να εκπροσωπήσουν επί σκηνής σε μία μοναδική μουσική σύμπραξη, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο Cosmopolis festival, o Haig Yazdjian από την Αρμενία και το μουσικό σχήμα Argatia με τον μοναδικό Αλέξανδρο Παρχαρίδη από τον Πόντο. Σε αυτά τα πανέμορφα μέρη, μπορεί σε διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, όμως  οι κάτοικοί τους τραγουδούν τους ίδιους καημούς και τις χαρές εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Ο μoναδικός σολίστας στο ούτι και σπάνιος ερμηνευτής Haig Yazdjian που συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής του, παρέα με τους Argatia και τον Αλέξη Παρχαρίδη, όλοι τους βιγλάτορες στο Αραράτ, θα διακονήσουν Ωδές και Νότες της ευλογημένης Ανατολίας αναζητώντας τα δίκια των λαών της.

Παίζουν
Haig Yazdjian Ούτι, Tραγούδι
Tigran Sargsyan Ζουρνάς, ντουντούκ
Φίλιππος Κεσαπίδης Ποντιακή λύρα
Γιάννης Καρακαλπακίδης Μπάσο
Χρήστος Τάσιος Κρουστά
Θανάσης Κουλεντιανός Κανονάκι
Στέλλα Καμπουρίδου Καβάλ
Onur Senturk Ποντιακή Λύρα, τουλούμ (γκάιντα), σάζι
Έλσα Μουρατίδου Τραγουδι
Κώστας Καλούσης Τραγουδι
Special Guest
Αλέξανδρος Παρχαρίδης Τραγούδι

Αγοράστε εισιτήριο πατώντας εδώ


Χειμερινοί Κολυμβητές ||| 28 Αυγούστου 2020 @22:30

ΟΑργύρης Μπακιρτζής, βασικός συνθέτης,  στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήµατος, ζει από το 1975 στην Καβάλα κάτι που επηρέασε τη στιχουργική του έµπνευση. Πολλά τραγούδια του, όπως και αρκετά του µακαρίτη στενού του φίλου Σταύρου Καραµανιώλα απ’ το Καζαβήτι της Θάσου, αναφέρονται στην Καβάλα και είναι αυτά που θα αποτελέσουν τον βασικό κορµό της συναυλίας των Χειµερινών Κολυµβητών.

Γνωστοί για τις ιδιαίτερα επιτυχηµένες live εµφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειµερινοί Κολυµβητές προτείνουν µία διαφορετική, sui generis συναυλία, που µένει αξέχαστη σε όσους την παρακολουθούν.

Παίζουν
Aργύρης Μπακιρτζής Τραγούδι
Κώστας Βόμβολος Ακορντεόν
Κώστας Σιδέρης Τζουράς, τραγούδι
Μιχάλης Σιγανίδης Κοντραμπάσο, τραγούδι
Μπάμπης Παπαδόπουλος Κιθάρα
Χάρης Παπαδόπουλος Μπουζούκι
Special Guests
Τότα Ευλαβή Τραγούδι
Μιχάλης Πρεπόνης Σαξόφωνο
Κώστας Κουτσουπάκης Τρομπέτα
Δημοσθένης Σιούλας Τραγούδι

Αγοράστε εισιτήριο πατώντας εδώ


Δημήτρης Μυστακίδης ||| 29 Αυγούστου 2020 @22:30

Ηκιθάρα, ένα από τα σηµαντικότερα λαικά µουσικά όργανα σε όλο τον κόσµο, έχει την ιδιαίτερη και πολύ σηµαντική θέση της και στο ρεµπέτικο τραγούδι. Ο ∆ηµήτρης είναι από τους λίγους σύγχρονους εκτελεστές της που κατέγραψε µε ακρίβεια τον ρόλο και τις τεχνικές της λαικής κιθάρας στην ρεµπέτικη κοµπανία. Ένας ρόλος τόσο συνοδευτικός αλλά, εξίσου και σολιστικός όταν αυτό ήταν απαραίτητο.

Με µουσικούς του συνοδοιπόρους τους συνεργάτες όλων των προηγούµενων ετών, ο ακαδηµαϊκός δάσκαλος και δεξιοτέχνης Δηµήτρης Μυστακίδης µας καλεί να απολαύσουµε ατµοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις αγαπηµένων ρεµπέτικων που άντεξαν στο χρόνο. Εκτελέσεις που δεν λογάριασαν τάσεις και µόδες κι ακόµη και σήµερα καταφέρνουν να χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά µας!

Παίζουν
Δημήτρης Μυστακίδης Τραγούδι, κιθάρα
Ιφιγένεια Ιωάννου Τραγούδι
Δημήτρης Παππάς Τραγούδι, κιθάρα
Κωστής Κωστάκης Κιθάρα

Αγοράστε εισιτήριο πατώντας εδώ


Μαρίνα Σάττι ||| 30 Αυγούστου 2020 @22:30

Η νεαρή τραγουδοποιός που µετράει δεκάδες εκατοµµύρια views στο YouTube, µε τις επιτυχίες “Κούπες”, “Νιφάδα” και “Μάντισσα”, παρουσιάζει µε τις Fonέs και ένα σύνολο εξαίρετων µουσικών σολίστ, ένα µοναδικό και ιδιαίτερο µουσικό θέαµα, βαθιά επηρεασµένο από παραδοσιακές καταβολές περίτεχνα συνδυασµένες µε τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσεις.

Στη σκηνή την πλαισιώνουν το γυναικείο φωνητικό σύνολο Fonέs και µια εξαιρετική µπάντα, σε ένα σύγχρονο µουσικό “πανηγύρι” µε µουσικές του κόσµου, µε ακοµπλεξάριστη pop art αισθητική, πολυφωνικές αλχηµείες και απροσδόκητες ενορχηστρώσεις. Ένα θέαµα το οποίο θα παρασύρει το κοινό σε µία απίστευτη µουσική εµπειρία.

Παίζουν
Μαρίνα Σάττι Τραγούδι
Ερασμία Μαρκίδη Τραγούδι
Ελένη Παπαδημητρίου Τραγούδι
Ελένη Ποζατζίδου Τραγούδι
Βιργινία Φραγκούλατζη Τραγούδι
Κώστας Φόρτσας Γκάιντα, καβάλ
Ορέστης Μπενέκας Πλήκτρα
Σωτήρης Ντούβας Τύμπανα
Άγγελος Πολυχρόνου Κρουστά

Αγοράστε εισιτήριο πατώντας εδώ