Cosmopolis, 30.07.2020: Τρεις ακόμη συναυλίες στην Παναγία [βίντεο-φωτογραφίες]

Πανσπερμία ήχων με «σπιτική» διάθεση στην τρίτη μέρα του CosmoHome με μουσικές βραδιές σε Παλιά Μουσική, Φάρο και «Καρυδιά»

Το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2020 συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Cosmopolis 2020 όπως αυτό είχε ανακοινωθεί επίσημα ενάμιση μήνα πριν [διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ πατώντας εδώ].

Η ενότητα CosmoHome περιλαμβάνει τρεις παράλληλες «σπιτικές» συναυλίες σε αναπάντεχα σημεία (πλατείες, σοκάκια, μικρές «γωνιές», αυλές σπιτιών κ.ά.) κάθε Πέμπτη στις 21:30 στη χερσόνησο της Παναγίας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του CosmoHome είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης είτε ηλεκτρονικά μέσα από τον επίσημο ιστοχώρο του Cosmopolis 2020 είτε δια ζώσης από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας [πρώην περίπτερο ΕΟΤ] στην κεντρική πλατεία της πόλης [διαβάστε αναλυτικά για τους τρόπους κράτησης θέσης πατώντας εδώ].

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της τρίτης μέρας συναυλιών του CosmoHome και δείτε βίντεο από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Tales From the Box

Ένα βιολοντσέλο και ένα ακορντεόν. ∆ύο όργανα που είναι πολύ κοντά στην ανθρώπινη φωνή και παράλληλα τα συναντάµε σε πολλά και διαφορετικά είδη µουσικής. ∆ύο µουσικοί που τους αρέσει να παίζουν πολλά είδη µουσικής και να τα αναµειγνύουν δηµιουργώντας ιστορίες. Ιστορίες που φέρνουν στο νου έργα κλασικά, παλιό ραδιόφωνο, διεθνή και ελληνικό κινηµατογράφο αλλά και ακούσµατα από προηγούµενες δεκαετίες.

Οι Tales from the Box µέσα από τις µουσικές που επιλέγουν, µας παρουσιάζουν ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναµνήσεων και βιωµάτων. Μουσικές ιστορίες βγαλµένες µέσα απ’ το κουτί που κουβαλάει ο καθένας µας και συνθέτουν το soundtrack της ζωής του.

«Καρυδιά» | Φειδίου 24 | Παναγία

Παίζουν
Στέλλα Τέμπρελη Βιολοντσέλο
Θάνος Σταυρίδης Ακορντεόν


Βαρέα & Ανθυγιεινά

υο αδέρφια που ζουν και εργάζονται στην Καβάλα δηµιούργησαν το 2015 τα «Βαρέα & Ανθυγιεινά». Το συγκρότηµα προέκυψε ταυτόχρονα µε την ανάγκη να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους. Η ενασχόληση για αυτούς µε τη µουσική αλλά και µε οποιαδήποτε µορφή τέχνης είναι µια ανάγκη. Ανάγκη όχι µε τον βάρβαρο χαρακτήρα της, αλλά µε τη ζωτική της σηµασία. Όπως η ανάγκη για οξυγόνο. Είναι µια καλή µέθοδος να παραµείνει ο άνθρωπος αυτό που θέλει, όταν όλα γύρω του προσπαθούν για το αντίθετο.

Ο Βασίλης και ο Δηµήτρης Ευφροσυνίδης θα παρουσιάσουν µε λιτή ενορχήστρωση τραγούδια και µουσικές από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές «Βαρέα & Ανθυγιεινά» (2015) και «Επαρχιακά µπλουζ νόστου & ερώτων» (2018), καθώς και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια.

«Παλιά Μουσική» | Μεχμέτ Αλή & Ανθεμίου | Παναγία

Παίζουν
Αναστασία Χατζηαποστολίδου Τραγούδι
Βασίλης Ευφροσυνίδης Κλασική Κιθάρα, τραγούδι
Δημήτρης Ευφροσυνίδης Ακουστική κιθάρα


Τρίηχο

ΗΣοφία Νεοχωρίτου, από οικογένεια µε έντονη µουσική κουλτούρα, συνεχίζει την παράδοση αφήνοντας έντονο το στίγµα της στη µουσική πραγµατικότητα της Ελλάδος και όχι µόνο. Με την ιδιαίτερη και πολύ χαρακτηριστική φωνή της έχει κερδίσει την αγάπη και την εκτίµηση των φίλων της ποιοτικής µουσικής. Με το Τρίηχο υπόσχεται να µας οδηγήσει σε µουσικά µονοπάτια που µοσχοβολούν… Ελλάδα!

Το µουσικό σχήµα Τρίηχο θα παρουσιάσει τραγούδια που γράφτηκαν από εξαιρετικούς στιχουργούς και συνθέτες και τα οποία αγαπήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια στην Ελλάδα.

Φάρος Καβάλας | Θεοδώρου Πουλίδου 71 | Παναγία

Παίζουν
Σοφία Νεοχωρίτου Τραγούδι
Σωτήρης Μπέης Πιάνο
Θανάσης Κουλεντιανός Κανονάκι