«Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων» στην Παλιά Μουσική

Το ντοκιμαντέρ του Καβαλιώτη σκηνοθέτη Γιάννη Καραπιπερίδη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων

Το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Καραπιπερίδη «Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων» με θέμα το Φεστιβάλ Πηλίου, προβάλλεται την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 21.00, στην Παλιά Μουσική, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Το Φεστιβάλ Πηλίου είναι ένα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στο οποίο συγκεντρώνονται μαθητές από όλη την Ελλάδα και καθηγητές υψηλού επιπέδου απ’ όλο τον κόσμο, μια εβδομάδα του Ιουλίου κάθε χρόνο στο χωριό Ζαγορά.
Ένα τόσο σημαντικό φεστιβάλ στηρίζεται αποκλειστικά στην αφοσίωση των διοργανωτών του, που δεν είναι άλλοι από μια πενταμελής οικογένεια! Κι αυτό χωρίς καμιά υποστήριξη ή χρηματοδότηση από το κράτος. Μια ταινία με δεξιοτέχνες κλασσικής μουσικής, άφθονο φαγητό και πολλά – πολλά τσέλα!
Σκηνοθεσία, φωτογραφία και μοντάζ: Γιάννης Καραπιπερίδης
Παραγωγή: PAN ENTERTAINMENT/Κωνσταντίνος Μωριάτης
Δεύτερη Κάμερα: Νίκος Ταμιωλάκης
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς
Έτος παραγωγής ντοκιμαντέρ: 2020
Διάρκεια: 70 λεπτά
Γιάννης Καραπιπερίδης
Ο Γιάννης Καραπιπερίδης γεννήθηκε στη Καβάλα το 1972. Σπούδασε φωτογραφία στο Filton College, Bristol και Κινηματογράφο και Δράμα στο Πανεπιστήμιο του Reading, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί χρόνια ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών εκπομπών με χαρακτηριστικές «Το κουτί της Πανδώρας» και «Εύρηκα». Έχει σκηνοθετήσει βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες και πολλά projects διαφημιστικού σκοπού.
1995: Το ποτάμι. The River. Fiction. 20′
1998: Καβάλα, η πόλη μου. Kavala my town. Documentary. 20′
1999: Η τελευταία στάση, The last stop. Fiction. 30′
2003: Ο Συγκάτοικος. The flatmate. Fiction.10′
2009: Το σημάδι της Ζωής, Zoe’s mark. fiction 25′
Γιάννης Καραπιπερίδης «Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων»
Παλιά Μουσική
Τρίτη 4 Αυγούστου, ώρα 21.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη (λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.