Cosmopolis: 3 ακόμη συναυλίες «δρόσισαν» μουσικά τη χερσόνησο της Παναγίας [βίντεο-φωτογραφίες]

Τρίηχο, Βαρέα & Ανθυγιεινά και Tales from the Box σε Φάρο, Παλιά Μουσική και «Καρυδιά» αντίστοιχα αποτέλεσαν μια «όαση» δροσιάς εν μέσω καύσωνα

Το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, οι εκδηλώσεις του CosmoHome, της πρώτης ενότητας συναυλιών του Cosmopolis 2020. Τρία μουσικά σχήματα φιλοξενήθηκαν παράλληλα, σε διαφορετικά σημεία της χερσονήσου της Παναγίας, με τους κατοίκους της Καβάλας να «αγκαλιάζουν» για ακόμα μια φορά θερμά το φεστιβάλ.

Στην περιοχή του Φάρου, το μουσικό σχήμα «Τρίηχο», με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των δύο μουσικών οργάνων και τη φωνή της Σοφίας Νεοχωρίτου, παρουσίασε τραγούδια που γράφτηκαν από εξαιρετικούς στιχουργούς και συνθέτες και αγαπήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια στην Ελλάδα. Ο Σωτήρης Μπέης με το πιάνο και ο Θανάσης Κουλεντιανός με το κανονάκι οδήγησαν το κοινό σε μουσικά μονοπάτια που μυρίζουν… Ελλάδα!

Στην αυλή του συγκροτήματος Χαλίλ Μπέη, ή αλλιώς στην «Παλιά Μουσική», όπως οι ντόπιοι συνηθίζουν να το αποκαλούν, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συναυλία της βραδιάς με τους Καβαλιώτες «Βαρέα & Ανθυγιεινά», ήτοι τα αδέλφια Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη, να παρουσιάζουν, με λιτή ενορχήστρωση, τραγούδια και μουσικές από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές «Βαρέα & Ανθυγιεινά» (2015) και «Επαρχιακά μπλουζ νόστου & ερώτων» (2018), καθώς και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια. Στο τραγούδι τους συνόδευσε η Αναστασία Χατζηαποστολίδου. Η συμμετοχή του Απόστολου Αποστολίδη στο μαντολίνο και τα κρουστά και του Σταύρου Σαραντίδη στο ακορντεόν προσέφερε στους θεατές ένα ολοκληρωμένο μουσικό θέαμα.

Η τρίτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στην οδό Φειδίου 24, στην «Καρυδιά». Ένα βιολοντσέλο [Στέλλα Τέμπρελη] και ένα ακορντεόν [Θάνος Σταυρίδης], δύο όργανα που είναι πολύ κοντά στην ανθρώπινη φωνή και παράλληλα τα συναντάμε σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Δύο μουσικοί που τους αρέσει να παίζουν πολλά είδη μουσικής και να τα ανακατεύουν δημιουργώντας ιστορίες. Ιστορίες που φέρνουν στον νου κλασικά έργα, παλιό ραδιόφωνο, διεθνή κι ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και μουσικές και ακούσματα από προηγούμενες δεκαετίες μέχρι σήμερα. Οι «Tales From The Box», μέσα από τις μουσικές που επέλεξαν, παρουσίασαν στο κοινό ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων μέσα από διαφορετικές ιστορίες.

Το CosmoHome αποχαιρέτισε τον Ιούλιο με μια ακόμα μουσική Πέμπτη και συνεχίζεται στις 6 Αυγούστου με τις κρατήσεις για τις επόμενες συναυλίες να έχουν ήδη εξαντληθεί!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του CosmoHome,  που είναι προγραμματισμένες κάθε Πέμπτη στις 21:30 (μέχρι και τις 20 Αυγούστου  2020) είναι  δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις που απομένουν είναι ελάχιστες.

Κάντε τώρα την κράτηση σας είτε ηλεκτρονικά μέσα από τον επίσημο ιστοχώρο του Φεστιβάλ https://www.cosmopolisfestival.gr/, είτε στο  Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας [πρώην ΕΟΤ].