Με μάσκες οι θεατές καθ’ όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων-Ποιοι εξαιρούνται

Το μέτρο το «υπενθύμισε» ο δήμαρχος Καβάλας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου-Συνέντευξη Τύπου για τα «νέα δεδομένα» της παρακολούθησης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων και του Cosmopolis

Τα νέα μέτρα τα οποία αποφάσισε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού [διαβάστε εδώ για τα νέα μέτρα] δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν ανεπηρέαστη και την πολιτιστική ζωή του τόπου.

Σύμφωνα με διυπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3330/Β/08.08.2020 και συνυπογράφουν οι υπουργοί: Οικονομικών-Ανάπτυξης και Επενδύσεων-Προστασίας του Πολίτη-Παιδείας και Θρησκευμάτων-Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων-Υγείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού-Εσωτερικών-Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή είναι υποχρεωτική σε παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές στους διαμορφωμένους για κάθε εκδήλωση χώρους.

Κατά τη διάρκεια της 17ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης «υπενθύμισε» ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τόσο στο Φεστιβάλ Φιλίππων όσο και στο Cosmopolis οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα, ενώ την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου για να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα δεδομένα τα οποία δημιουργούνται για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων.

Μάλιστα, ο κ. Μουριάδης δήλωσε σε έντονο ύφος ότι «δεν γίνεται να τα καταργήσουμε όλα», διαβεβαιώνοντας ότι και στους δύο πολιτιστικούς θεσμούς της Καβάλας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.