Μπακιρτζής απαντά σε Ιωσηφίδου: Αβάσιμος και προσβλητικός οι υπαινιγμός της εν λόγω κυρίας

Ο «Καβαλιώτης» τραγουδοποιός τοποθετείται απέναντι στη συκοφαντική δήλωση της δημοτικής συμβούλου ότι ο ίδιος πήρε χρήματα για τη συμμετοχή του στο viral βίντεο του Cosmopolis «Από το πάρκο στη Μυροβόλο»

Τον περασμένο Απρίλιο, εν μέσω «καραντίνας», το Cosmopolis, κατόπιν πρωτοβουλίας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Άλκη Ζοπόγλου, δημιούργησε ένα συλλεκτικό βίντεο με μουσικούς που επρόκειτο να συμμετέχουν στο φεστιβάλ να ερμηνεύουν από τα σπίτια τους το εμβληματικό για την Καβάλα τραγούδι των Χειμερινών Κολυμβητών «Από το πάρκο στη Μυροβόλο» [δείτε το βίντεο πατώντας εδώ].

Το βίντεο αυτό έγινε… viral, «μετρώντας» χιλιάδες προβολές τόσο στο «κανάλι» του Cosmopolis στο YouTube όσο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και χαιρετίστηκε από την πλειονότητα των πανελλαδικών ΜΜΕ ως ένα από «τα καλύτερα τραγούδια της καραντίνας» με πολλά αφιερώματα που προέβαλαν δεόντως τόσο το φεστιβάλ όσο και την πόλη στο πανελλήνιο [διαβάστε ενδεικτικά μερικά από αυτά πατώντας εδώ].

Στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής της «μανιέρας» η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της τ. Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα «Ανάσα για τον Δήμο» Αναστασία Ιωσηφίδου, στο πλαίσιο των καθημερινών της «εμφανίσεων» σε τοπικό ραδιόφωνο της Καβάλας, άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφέστατα ότι ο δημιουργός του τραγουδιού Αργύρης Μπακιρτζής πήρε χρήματα για τη συμμετοχή του στο εν λόγω βίντεο!




Ο πολιτογραφημένος Καβαλιώτης Αργύρης Μπακιρτζής, ο άνθρωπος που ύμνησε την Καβάλα και τους ανθρώπους της κάνοντας την πόλη και την περιοχή μας γνωστή στο πανελλήνιο και όχι μόνο, ο άνθρωπος που πάλεψε για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς, αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει μέσα από μια λιτή δήλωση. Διαβάστε την παρακάτω.

Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να ζητήσω χρήματα…

«Επειδή πληροφορήθηκα ότι η κυρία Ιωσηφίδου, την οποία δεν γνωρίζω προσωπικά, υπαινίχθηκε σε τοπικό ραδιόφωνο ότι αμείφθηκα για τη συμμετοχή μου στο βίντεο με την ερμηνεία του τραγουδιού μου “Από το πάρκο στη Μυροβόλο” από 24 μουσικούς της Καβάλας για την προβολή της πόλης και του φεστιβάλ Cosmopolis και το οποίο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο, οφείλω να πω ότι ο υπαινιγμός της εν λόγω κυρίας είναι αβάσιμος και προκλητικός.

Η ιδέα για το βίντεο ήταν των υπευθύνων του φεστιβάλ που μου πρότειναν να συμμετάσχω λίγο πριν την ολοκλήρωσή του σε κάτι τόσο τιμητικό για μένα για οποίο ούτε μου πέρασε από το μυαλό να ζητήσω χρήματα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω βαθιές ευχαριστίες στους μουσικούς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην παραγωγή του βίντεο».