Ιωσηφίδου ανταπαντά σε Μπακιρτζή: Έχω «στοχοποιηθεί» από συγκεκριμένα κέντρα!

Η δημοτική σύμβουλος διευκρινίζει: «Δεν υπαινίχθηκα χρηματισμό του, κατέθεσα μια εύλογη ερώτηση» - Κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας «μιας Καβάλας της ελίτ» - Καταγγέλλει εκ νέου προσπάθειες «φίμωσής» της

Κανέναν υπαινιγμό για χρηματισμό του Αργύρη Μπακιρτζή για τη συμμετοχή του στο promo video «Από το πάρκο στη Μυροβόλο» του φεστιβάλ Cosmopolis δεν είχαν οι δηλώσεις της Αναστασίας Ιωσηφίδου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, παρά επρόκειτο για μια «εύλογη ερώτηση» που κατέθεσε στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, διευκρινίζει η ίδια σε νεότερη δήλωσή της.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» ανταπαντά στη γραπτή δήλωση του Αργύρη Μπακιρτζή [διαβάστε την εδώ] την οποία εντάσσει σε ένα γενικότερο «σχέδιο» που εκπορεύεται από «συγκεκριμένα κέντρα» που την έχουν στοχοποιήσει επειδή, όπως υποστηρίζει, η ίδια «βρίσκεται συνειδητά και καθ’ ολοκληρία απέναντι στην πολιτική» της Διοίκησης Μουριάδη.

Η κ. Ιωσηφίδου υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο «σχέδιο» της Δημοτικής Αρχής «θέλει» μια Καβάλα «που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης ελίτ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των πολλών», καταγγέλλει «έλλειμμα δημοκρατίας» αλλά και προσπάθεια «φίμωσης» της ίδιας η οποία, ευτυχώς, δεν ευοδώνεται αφού υπάρχουν ακόμη στην πόλη «πρόθυμα» Μέσα Ενημέρωσης που φιλοξενούν τις απόψεις της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ιωσηφίδου.

Επιστρέφω τα περί συκοφαντικής δυσφήμισης σε όσους και από όπου και αν προέρχονται…

«Έχει γίνει πλέον απολύτως αντιληπτό σε εμένα αλλά και σε πολλούς άλλους ότι έχω “στοχοποιηθεί” από συγκεκριμένα κέντρα που δρουν “αντί” ή “δια” λογαριασμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Αιτία βέβαια αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκομαι συνειδητά και καθ’ ολοκληρία απέναντι στην πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η Διοίκηση Μουριάδη και κυρίως στις επιμέρους μεθόδους και πρακτικές που αυτή απεργάζεται.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η χθεσινή δήλωση του κ. Αργύρη Μπακιρτζή και κυρίως τα συνοδεύοντα αυτήν σχόλια εναντίον μου συγκεκριμένου διαδικτυακού Μέσου.

Ενημερώνω τον κ. Μπακιρτζή, τον οποίο δεν γνωρίζω βεβαίως προσωπικά, πως η αναφορά μου σε αυτόν δεν περιείχε κανέναν υπαινιγμό χρηματισμού, παρά μόνο μια εύλογη ερώτηση μου η οποία απορρέει από τη θεσμική μου υποχρέωση να ελέγχω τις δαπάνες του Δήμου και των επιχειρήσεών του. Άλλωστε ο ίδιος είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης και κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως λογικό και νόμιμο. Επομένως, τα περί συκοφαντικής δυσφήμισης τα επιστρέφω σε όσους και από όπου και αν προέρχονται.
Εκφράζω παράλληλα και την τεράστια απορία μου για το πού τελικά θα πάνε τα 173.000 ευρώ του προϋπολογισμού του Cosmopolis αφού όσοι μέχρι στιγμής ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Βεβαίως, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Μπακιρτζής επέλεξε να καταφερθεί μόνο εναντίον μου και δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για όσα του καταμαρτυρούν ακόμη και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για τις απαράδεκτες δηλώσεις του που διαχωρίζουν τους Καβαλιώτες ανάλογα με τον τόπο της διαμονής τους. Μήπως όμως στην πραγματικότητα αυτό τελικά είναι το σχέδιο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δηλαδή η δημιουργία μιας Καβάλας που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης ελίτ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των πολλών;

Τέλος, το ότι κάποιοι έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα να με «φιμώσουν», αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια Μέσα Ενημέρωσης που παρά τις «νουθεσίες» φιλοξενούν τις απόψεις μου και κυρίως την αγωνία μου για το αύριο του Δήμου μας και των δημοτών μας, αποδεικνύει το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή και εισάγει νέα ήθη και έθιμα στον Δήμο μας».